Χτυπούν αλύπητα την Τουρκία: Οι οίκοι Moody’s και S&P υποβάθμισαν πάλι το αξιόχρεο της.

0
399

Οι οίκοι αξιολόγησης Standard & Poor’s και Moody’s υποβάθμισαν σήμερα το αξιόχρεο της Τουρκίας, επικαλούμενοι την αστάθεια της λίρας και προβλέποντας ύφεση στην οικονομία της χώρας για το επόμενο έτος.

Ο οίκος Standard & Poor’s έριξε την Τουρία κατά μία βαθμίδα, στο B+ από το BB-, διατηρώντας «σταθερή» την προοπτική της. 

Η υποβάθμιση αυτή, σημειώνει στην ανάλυσή του, αντικατοπτρίζει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για επικείμενη ύφεση τον επόμενο χρόνο αλλά και την πρόβλεψη ότι ο πληθωρισμός θα αγγίξει το 22% τους επόμενους τέσσερις μήνες. 

Η αποδυνάμωση της λίρας ασκεί πιέσεις στον χρεωμένο τομέα των επιχειρήσεων και έχει σημαντικά αυξήσει τον χρηματοδοτικό κίνδυνο για τις τουρκικές τράπεζες, προσθέτει ο οίκος. 

Ο Moody’s, από την πλευρά του, υποβάθμισε το αξιόχρεο της Τουρκίας στο Ba3, από Ba2 και ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι θεωρεί πλέον την προοπτική της «αρνητική». 

Ο οίκος επισημαίνει επίσης τις εντεινόμενες ανησυχίες για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας αλλά και την έλλειψη ενός σαφούς και αξιόπιστου σχεδίου για την αντιμετώπιση των αιτιών της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, παρά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Υ.Γ. Αλυσιδωτές αντιδράσεις: Κατέρρευσαν τα τουρκικά ομόλογα.

Υ.Γ.1. Κατέρρευσε και παραμιλάει ο Ερντογάν μετά την υποβάθμιση από Moody’s και S&P: Είδαμε τα παιχνίδια σας και σας προκαλούμε…….

Υ.Γ.2.  Κορυφαίες τουρκικές επιχειρήσεις έχουν μετατραπεί σε ωρολογιακές βόμβες.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here