Ψέματα στα…ψέματα για την συνέντευξη Μητσοτάκη.

0
296

Με ασάφειες, ανακρίβειες και…λογικά άλματα επιχειρεί να απαντήσει η Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος νωρίτερα είχε μιλήσει για τα επτά ψέματα από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το βράδυ της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, όπου μεταξύ άλλων προανήγγειλε αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου.

Η κυβέρνηση που ουσιαστικά άφησε αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας κλείνοντας παράλληλα το μάτι στους ιδιώτες, και που επέτρεψε την κερδοσκοπία με τους διαγνωστικούς ελέγχους τεστ βάζοντας μόλις προσφάτως πλαφόν στα μοριακά τεστ (που παραμένουν χωρίς καθολική συνταγογράφηση), επιχειρεί-χωρίς βέβαια να το καταφέρνει-να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που άφησε η συνέντευξη Μητσοτάκη και να πείσει ότι όλα έχουν πάει καλώς στη διαχείριση της πανδημίας.

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου: Για πανδημία,... | Πολιτική Ειδήσεις

Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές της Νέας Δημοκρατίας τόσο σχετικά με την προκλητική δήλωση του πρωθυπουργού για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ (με το Κυβερνητικό κόμμα να μην απαντά επί της ουσίας, αλλά να παραθέτει αυτούσιο το απόσπασμα όσων είπε ο κ. Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1), καθώς και με την αύξηση του κατώτατου μισθού (με τη Ν.Δ. να μην μπαίνει στην ουσία του κύματος ακρίβειας και της ανάγκης για ικανοποιητική αύξηση του κατώτατου μισθού από…πέρυσι, αλλά να ασχολείται απλώς με τη λέξη «ανεπαρκή» που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για μια απόφαση που θα ληφθεί σε τέσσερις μήνες από σήμερα).

Αξίζει επίσης να αναφερθεί η απάντηση της Ν.Δ. στην αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρωτόκολλο του 50%+1 στα σχολεία δεν το πρότεινε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Το κυβερνών κόμμα, αποφεύγοντας να αναφερθεί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, καταφεύγει στο επιχείρημα ότι ήταν πρόταση της…υπό-επιτροπής Δημόσιας Υγείας και υποστηρίζοντας πως  «το μείζον δεν είναι ο αριθμός αλλά είναι ο τακτικός έλεγχος», καθώς «αυτό εφαρμόζουν οι περισσότερες χώρες της ΕΕ άλλωστε».

Παρακάτω ακολουθούν πρώτα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και μετά η απάντηση της Ν.Δ.

Πρωθυπουργός μιας άλλης χώρας: Ένα-ένα τα ψέματα Μητσοτάκη

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Στη πρόσφατη του συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να σοκάρει ακόμη και τους πιο πιστούς οπαδούς καθώς δεν δίστασε να προσβάλει την μνήμη χιλιάδων νεκρών συμπολιτών μας και τις οικογένειες τους που θρηνούν θέλοντας να υπηρετήσει το αφήγημά του περί “επιτυχίας” που μόνος αυτός βλέπει.

Πέρα από την κυνικότητα του απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι το ψέμα είναι η δεύτερή του φύση και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας το τελευταίο καταφύγιο ενός αποτυχημένου και αναξιόπιστου πρωθυπουργού.

Ένα-ένα όλα τα ψέματα Μητσοτάκη:

1.«Γίνονται δωρεάν μοριακά τεστ στην Ελλάδα»

Προφανώς γίνονται και δωρεάν μοριακά τεστ στην Ελλάδα, αλλά μόνο σε δημόσιες δομές και είναι μόλις το 1/4 των τεστ που εκτελούνται καθημερινά. Τα υπόλοιπα 3/4 γίνονται στον ιδιωτικό τομέα και πληρώνονται από την τσέπη των πολιτών. Άλλωστε, στην απορία του δημοσιογράφου γι’ αυτόν τον ισχυρισμό, ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ακριβώς αυτό, ότι δωρεάν μοριακά τεστ γίνονται μόνο πριν την εισαγωγή στο νοσοκομείο. Όχι δηλαδή στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης ή για να έχουμε αξιόπιστη επιδημιολογική επιτήρηση.

  1. «Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν συνταγογραφούνται τα τεστ»

Προφανές ψέμα. Τα μοριακά τεστ είναι δωρεάν σχεδόν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες είτε με συνταγή γιατρού, είτε σε δημόσιες δομές, είτε προληπτικά. Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Αυστρία, Σουηδία, Δανία, Βέλγιο είναι μόνο μερικές από αυτές τις χώρες. Αλλά ο κ. Μητσοτάκης ψευδώς είπε ότι δεν είναι ο κανόνας στην Ευρώπη, για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι θλιβερή εξαίρεση στον κανόνα.

  1. «Το πρωτόκολλο του 50%+1 στα σχολεία το πρότεινε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων»

Άλλη γνώμη βέβαια είχαν τα μέλη της Επιτροπής Τάκης Παναγιωτόπουλος και Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Και οι δύο υποστήριξαν δημόσια ότι δεν ήταν ποτέ πρόταση της Επιτροπής, δεν αποφασίστηκε με επιδημιολογικά κριτήρια, δεν έχει επιδημιολογική λογική και ήρθε στην Επιτροπή ως πρόταση του Υπουργείου Παιδείας.

  1. «Υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση έχει προσλάβει στο ΕΣΥ όσους γιατρούς ήταν διαθέσιμοι»

Γνωρίζει πολύ καλά τις λίστες εκατοντάδων διαθέσιμων γιατρών, που είναι επιλαχόντες σε προκηρύξεις μόνιμων θέσεων και δεν τους προσλαμβάνει.  Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών εκτιμούν ότι πρόκειται για έναν αριθμό που προσεγγίζει τους 800 γιατρούς σε κρίσιμες ειδικότητες.

  1. «Περιστατικά Covid διακομίζονται στον ιδιωτικό τομέα. Είναι μεγάλο κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο να επιτάξει το δημόσιο κρεβάτια για να είναι άδεια»

Στην πραγματικότητα τα κρεβάτια του ιδιωτικού τομέα παραμένουν άδεια διότι με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας γίνεται από τους ιδιώτες επιλογή περιστατικών με ήπια συμπτώματα που  χρειάζονται νοσηλεία μόνο λίγων ημερών.

Το αποτέλεσμα είναι να μένουν στα φορεία μετά από κάθε εφημερία δημόσιου νοσοκομείου δεκάδες ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα. Αυτοί δηλαδή που κινδυνεύει περισσότερο η ζωή τους. Επομένως, με τις αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι Έλληνες φορολογούμενοι χρυσοπληρώνουν τις ιδιωτικές κλινικές και αυτές δεν συμμετέχουν όπως θα έπρεπε στη μάχη της πανδημίας.

  1. «Επανέλαβε τα χυδαία ψέματα για τη μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα».

Χαρακτήρισε «φραστικό λάθος» τα όσα ψευδώς είχε πει στη Βουλή και συνεχίζει και σήμερα να ψεύδεται, ισχυριζόμενος πως δεν παρέλαβε ποτέ τη μελέτη.

  1. 13 μέρες μετά την ανακοίνωση της κοροϊδίας 2%, και αφού η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα νοικοκυριών, έτρεξε να κάνει αυτό που έλεγε πως «δεν αντέχει η οικονομία».

Να ανακοινώσει για το Μάιο νέα-ανεπαρκή-αύξηση του κατώτατου. Η ακρίβεια εδώ από τώρα, αλλά οι εργαζόμενοι «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι» .

Η ανακοίνωση της Νέας  Δημοκρατίας

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here