Ωρολογιακή βόμβα στην κυβέρνηση;;

0
143

Δραματικές πολιτικές εξελίξεις δρομολογούνται καθώς στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί το απόλυτο χάος και δεν αποκλείεται να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τον Ευ. Βενιζέλο.

Η προ ολίγων εβδομάδων αναβολή της Κ.Ο. λόγω…..ασθένειας έπρεπε να γίνει προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση στο κόμμα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι κάποιοι είναι έτοιμοι να κουνήσουν μαντίλι στον Βενιζέλο καθώς βλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να μείνει έξω και από τη Βουλή σε ενδεχόμενες εκλογές.

Έτσι, το βράδυ της Πέμπτης 12.12.2013, έντεκα μέλη της Kεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ζήτησαν από τον πρόεδρο τη σύγκλιση του οργάνου.

Τα μέλη της ΚΠΕ εκτιμούν ότι η σύγκληση του οργάνου επιβάλλεται από το γεγονός ότι «οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με την πυκνότητα και τη σοβαρότητά τους, επιβάλλουν τη συζήτησή τους στο κορυφαίο, θεσμικό, συλλογικό, κομματικό όργανο», προκειμένου «να συζητηθούν όλα τα κρίσιμα και σοβαρά θέματα του Κινήματος και της Χώρας».

Αυτοί που υπογράφουν τη σχετική επιστολή δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ανήκουν στo λεγόμενο παπανδρεϊκό στρατόπεδο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου ετοιμάζεται να επανακάμψει στο ΠΑΣΟΚ και να ξαναπάρει το κόμμα στα χέρια του. Και δεν είναι καθόλου τυχαία η…..εμμονή του Βενιζέλου να προσκολληθεί στην κίνηση των 58 πιστεύοντας ότι έτσι θα διασωθεί.

Βεβαίως, και ο ΓΑΠ να πάρει το κόμμα πίσω είναι αμφίβολο κατά πόσο μπορεί να του δώσει ώθηση, καθώς δεν έχει και την καλύτερη εικόνα ο κόσμος για το πρόσωπό του.

Όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις ασφαλώς θα επηρεάσουν την κυβέρνηση η οποία έχει εύθραυστη πλειοψηφία και δεν αποκλείεται αν τα γεγονότα που ακολουθήσουν να είναι δραματικά για το ΠΑΣΟΚ τότε να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα και για τον ίδιο τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Τα μέλη της ΚΠΕ που ζητούν τη σύγκλησή της είναι:

Κελεπούρης Ανδρέας

Κίτσιος Βασίλης

Μακρυπίδης Ανδρέας

Μωραΐτης Θάνος

Ντόλιος Γιώργος

Ξεκαλάκης Στέφανος

Όθωνας Μανώλης

Παπαθανάση Αφροδίτη

Πεταλωτής Γιώργος

Σαχινίδης Φίλιππος

Τάτσης Κωνσταντίνος

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here