Όψιμες Ανησυχίες.

0
751

Παρακολουθούμε τελευταίως όψιμα εκφραζόμενες ανησυχίες συμπολιτών μας που αφορούν στην Οικία Παύλου Μελά στην Κηφισιά.

Πρόσφατα μάλιστα, διαβάσαμε και δημοσιευθέν σχετικό άρθρο με τίτλο: «Μέριμνα για το σπίτι του ήρωα….Παύλου Μελά»! (Εμείς πιστεύουμε ότι προφανώς φταίει ο δαίμων του τυπογραφείου).

Διαβάσαμε όμως και αρκετές ανακριβείς πληροφορίες που περιέχονται στο κείμενο του άρθρου τούτου με τις οποίες όμως δεν είναι η στιγμή να ασχοληθούμε τώρα.

Δεν αμφισβητούμε βεβαίως την καλοπροαίρετη διάθεση του αρθρογράφου και ασφαλώς τα αισθήματα πατριωτισμού του. Το αντίθετο, τον συγχαίρουμε ειλικρινώς.

Ας μας επιτραπεί όμως να εκφράσουμε την άποψη ότι εν προκειμένω χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή περί την ορθότητα των όσων γράφονται και για να είμαστε ειλικρινείς, μας εντυπωσίασε και το τόσο……όψιμα περί του θέματος εκδηλωθέν ενδιαφέρον του αρθρογράφου. Λέτε, οι επερχόμενες Δημοτικές εκλογές να τα φταίνε όλα;

Δίδεται πάντως εδώ η ευκαιρία να καταστήσουμε γνωστό ότι οι ανησυχίες μας δια την τύχη του σπιτιού του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, ξεκίνησαν προ πολλών ετών με εκθέσεις και άρθρα των μετέπειτα Ιδρυτικών μελών και Μελών του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» – Φίλοι Παύλου Μελά, εδρεύοντος εντός των ορίων του Δήμου Κηφισιά.

Ήδη, από το έτος 2009 με τις προσπάθειές των μετέπειτα μελών μας, και την καθοριστική συμπαράσταση του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια και του τότε Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντ. Σαμαρά, η οικία Παύλου Μελά ανακηρύχθηκε σε Μνημείο.

Αργότερα και με συνεργασία μας με το Υπουργείο Πολιτισμού, κατορθώσαμε να διασωθεί προς το παρόν τότε η Οικία-Μνημείο του Παύλου Μελά από τον κίνδυνο άμεσης κατάρρευσης.

Ακολούθησε η αναγνώριση του Σωματείου μας το 2016 με κύριο σκοπό – μεταξύ άλλων – και την οριστική διάσωση της Οικίας – Μνημείο.

Μέχρι και σήμερα, με τη θερμή συμπαράσταση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου, του Προέδρου της Βουλής κ. Ν. Βούτση, της Πολιτείας ΥΠ.ΠΟ., του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γ. Θωμάκου, των Ελλήνων και των Ελλήνων της διασποράς, πιστεύουμε ότι προχωρούμε κατά το δυνατόν εις την επίτευξη του βασικού μας σκοπού που είναι η διάσωση της Οικίας – Μνημείο του μεγάλου ήρωα Παύλου Μελά.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε μέχρι και σήμερα εις την επιτυχία του σκοπού των προσπαθειών μας, η οποία όμως δυστυχώς διαφαίνεται πολύ δύσκολη.

Να σημειώσουμε πάντως εδώ, ότι αναλαμπή περί ενδιαφέροντος δια την ιστορική οικία, υπήρξε και από άλλον Κηφισιώτη ασχολούμενο με τα κοινά και αυτό, εις το κάπως απώτερο παρελθόν αλλά εάν δεν κάνουμε λάθος ήταν και τότε που πλησίαζε η εποχή των Δημοτικών εκλογών. Τι σύμπτωση!

Με φιλικούς και πατριωτικούς χαιρετισμούς,

Εκ μέρους του Δ. Σ. του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» – Φίλοι Παύλου Μελά

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΑΣ
Πρόεδρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here