1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας: Στην τελική ευθεία το έργο ανακατασκευής.

1
3255

Πολύ κοντά στην υλοποίηση ενός «Ονείρου δεκαετιών», όπως το χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή, βρίσκεται πλέον ο Δήμος Κηφισιάς.

Πρόκειται για την πλήρη ανακατασκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας, του ιστορικού σχολείου της πόλης, το οποίο αναμένεται να ανοίξει και πάλι τις πύλες του και να υποδεχθεί τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς, μέσα στο 2023.

«Η διοίκηση του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου βάζοντας πάνω από όλα την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, δεν δίστασε-παρά τις αντίθετες εισηγήσεις-να κλείσει το σχολείο για να ξεκινήσουν τα έργα»…σημειώνεται στη σχετική ενημέρωση.

«Μία απόφαση η οποία αρχικά έμοιαζε δύσκολη, λόγω της μεταφοράς των μαθητών σε άλλα σχολεία της πόλης, όμως μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι ήταν η σωστή για να ξαναζήσει το σχολείο που αγαπάμε. Στόχος του Δήμου Κηφισιάς ήταν αρχικά, το σχολείο να επαναλειτουργούσε με τη νέα σχολική χρονιά, όμως με αποκλειστική ευθύνη του εργολάβου αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται με χρηματοδότηση από τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. αλλά και με τη γενναία χρηματοδότηση του Δήμου Κηφισιάς ύψους περίπου 1.000.000 ευρώ. Τόσο ο Δήμος όσο και η Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. είναι απόλυτα συνεπείς στις πληρωμές τους προς τον εργολάβο.

Παρόλα αυτά με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία ο εργολάβος επικαλέστηκε ανατιμήσεις ύψους περίπου 320.000 ευρώ τα οποία καλύφθηκαν και αυτά. Παράλληλα πήρε επαναλαμβανόμενες παρατάσεις, με την τελευταία, που είναι και οριστική για τον Νοέμβριο του 2023. Σημειώνεται ότι κρίθηκε ασύμφορο από την ΚτΥπ η αποβολή του εργολάβου»…καταλήγει η ενημέρωση.

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Γιώργος Θωμάκος: «Έτοιμο το 90% του έργου, σύντομα θα ανοίξει ξανά τις πύλες του»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο...«Αυτή τη στιγμή το 90% του έργου στο 1ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας είναι έτοιμο.

Πλέον απέχουμε λίγες εβδομάδες μέχρι τη στιγμή που το όραμά μας για το σχολείο θα γίνει πραγματικότητα.

Με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα κάνουμε την πόλη μας καλύτερη. Κλείνουμε τα αφτιά μας στις παλαιοκομματικές αντιλήψεις και σε όσους τις εκφράζουν και προχωράμε μπροστά με σχέδιο, κέφι, εμπειρία και αποτελεσματικότητα».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η συνεχής επίκυψη στις απαιτήσεις εργολάβων με το παραμύθι των ανατιμήσεων, που ισχύει μόνο στα υλικά, είναι εξαιρετικά επιβαρυντικές για το σκεπτικό των ιθυνόντων που διαχειρίζονται δημόσια(δημοτική) περιουσία.

    Ομως έστω ότι, για την ολοκλήρωση του έργου, αυτό ήταν μια εκλογικευμένη παράκαμψη της επιβαλλομένης αυστηρότητας…

    Ο προσεκτικός παρατηρητής θα προσέξει ότι το δεξιό στην εικόνα τμήμα (πτέρυγα) του κτιρίου είναι κατασκευασμένο από ενοποιημένα container σε αντίθεση με την αριστερή πτέρυγα.

    Ισως αυτό να ειναι αποτέλεσμα γρήγορων παρεμβάσεων/προσθηκών παλαιότερων εποχών

    Ετσι εξηγείται ότι το κατασκεύασμα από container καλύπτεται επισκευαστικά με πράσινες γυψοσανίδες για την μόνωση του από τις καιρικές συνθήκες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here