115.000 Θέσεις Εργασίας χάθηκαν μόνο σε ένα μήνα!…του Βασίλη Αγγελόπουλου.

0
217

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Εργασίας, με απόλυτη γνώση της αγοράς, έλεγε για τα αποτελέσματα του συστήματος Εργάνη, προ ημερών:

Λιγότερες δουλειές: Μειώθηκαν κατά 115.000 οι θέσεις εργασίας σύμφωνα με τον ΕΡΓΑΝΗ | Ημεροδρόμος

«Αν ο Οκτώβριος βγάλει αρνητικό πρόσημο κοντά στις 80.000 θέσεις, τότε η κατάσταση είναι υποφερτή. Αν το νούμερο των χαμένων θέσεων εργασίας, είναι μεγαλύτερο των 100.000, τότε η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη…»

Ήρθαν λοιπόν την περασμένη Τετάρτη τα επίσημα αποτελέσματα του Συστήματος Εργάνη, αυτά που τόσο «κυνήγησαν» οι…Πρωτοκλασάτοι του Υπουργού Εργασίας, μην τυχόν και διαρρεύσουν, για να γκρεμίσουν συθέμελα το Επικοινωνιακό Αφήγημα της «Στήριξης της Απασχόλησης»:

Κατά περίπου 115.000 μειώθηκαν οι θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Χάθηκαν μέσα σε ένα μήνα 115.856 θέσεις εργασίας! Είναι η στιγμή που θέλεις να τραβήξεις τα μαλλιά της κεφαλής σου, αν έχεις, όπως θα ‘λεγε κάνοντας μέτριο χιούμορ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλως τυχαίως, τα επίσημα στοιχεία, δόθηκαν στην δημοσιότητα, αργά το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Μικρή λεπτομέρεια, λίγες ώρες νωρίτερα, το Υπουργείο Εργασίας είχε βάλει στην Βουλή ένα «μίνι» Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, 71 άρθρων! Ορισμένοι μάλλον κάτι ήθελαν να κρύψουν, θα σκεφτεί ένας πονηρός νους, αλλά εμείς δεν τα πιστεύουμε αυτά…

Μόλις την περασμένη Παρασκευή βέβαια, το σκηνικό επαναλήφθηκε! Τα στοιχεία της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) για την ανεργία, ήταν το ίδιο αποκαρδιωτικά: Προστέθηκαν 52.699 άνεργοι τον Οκτώβριο, μέσα σε ένα μήνα, φτάνοντας τους 942.164 στα μητρώα του Οργανισμού.

Το γεγονός ότι και αυτά τα στοιχεία δόθηκαν στην δημοσιότητα, αργά το απόγευμα της τελευταίας (δημοσιογραφικής) ημέρας της εβδομάδας, προφανώς αποτελεί σύμπτωση. Επαναλαμβανόμενη θα πει ο ίδιος πονηρός νους, όχι όμως εμείς!

Σε κάθε περίπτωση, τους πολίτες που αγωνίζονται για ένα μισθό «πείνας» και τις επιχειρήσεις που μοχθούν κάθε μέρα να μείνουν ζωντανές σε αυτή την κόλαση ακρίβειας, ποσώς τους ενδιαφέρει το «κρυφτούλι» του υπουργείου Εργασίας.

Θέλουν λύσεις «εδώ και τώρα», σε μια περίοδο όπου η χώρα αναπτύσσεται. Δεν μπορεί τα νούμερα να θυμίζουν εποχές μνημονίων, όταν το πρόσημο στον ρυθμό ανάπτυξης είναι και φέτος, θετικό! Κάτι δεν γίνεται σωστά, είναι ολοφάνερο.

Τα επικοινωνιακά τερτίπια, όταν δεν έχουν ισχυρές βάσεις, συνήθως καταρρέουν ως «χάρτινοι πύργοι». Όταν οι πολίτες κραυγάζουν για αυξήσεις μισθών που δεν έρχονται, όταν οι θέσεις εργασίας εξαφανίζονται απότομα, χωρίς τέτοιο προηγούμενο στο παρελθόν, ειδικά σε περίοδο αλματώδους ανάπτυξης, τότε πράγματι, το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό.

Και δεν αντιμετωπίζεται με προεκλογικού τύπου «πυροτεχνήματα». Χρειάζεται δουλειά και πάνω απ’ όλα γνώση του αντικειμένου. Αλλά, ποιος νοιάζεται; Σημασία έχει που κατάφερε το Υπουργείο Εργασίας να μειώσει την ανεργία τον…Σεπτέμβριο! Ο Οκτώβριος είναι παραδοσιακά «κακός μήνας», δεν τον θέλουμε! Θα τον εξαφανίσουμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here