1o Δημοτικό Σχολείο Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας.

0
1324

Η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας  Νέας Ερυθραίας, Εκτέλεσης Συμμετοχικού Προϋπολογισμού & Ύδρευσης κ. Μιχάλη Καυγαλάκη, σχετικά με το «χρονικό» του 1oυ Δημοτικού Σχολείου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας:

Όχι μόνο πετύχαμε την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά καταφέραμε και μειώσαμε αισθητά τους χρόνους υλοποίησης όλων αυτών των μεγάλων, χρονοβόρων και δύσκολων διαδικασιών για την «Αποκατάσταση των διατηρητέων κτιρίων και την προσθήκη του στατικώς ανεξάρτητου κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου».

Αυτή είναι η αλήθεια και όποια ερωτήματα, παράπονα, απορίες υπάρχουν εδώ ήμασταν και εδώ είμαστε για να τα συζητήσουμε, να τα λύσουμε και όλοι μαζί να συνεργαστούμε για να στηρίξουμε τα παιδιάς μας.

Αντί αυτού όμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία αντιπολίτευση στείρα, κακόβουλη γεμάτη ανακρίβειες χωρίς νόημα και ουσία, παρασύροντας δημότες-κατοίκους, γονιούς και εμπλεκόμενους φορείς σε λανθασμένα συμπεράσματα και ανησυχίες χωρίς λόγο.

Αυτός φαίνεται ότι είναι και ο στόχος τους!!…….

Η πολιτική όμως αλητεία της σπίλωσης, της συκοφαντίας και προπαγάνδας με ψέματα δεν θα μας αποτρέψει από το στόχο της εξασφάλισης ενός νέου, άρτια λειτουργικού και ασφαλούς σχολείου στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μια σειρά για να έχουμε καλύτερη-ακριβέστερη εικόνα, και άποψη για το θέμα που μας απασχολεί, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας.

Πρώτα απ’ όλα το υπ. αριθμ. πρωτ. 4849/02.04.19 έγγραφο των Κτιριακών Υποδομών που διαβάστηκε από τον Δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η τελική απάντηση όλων αυτών των κακόβουλων δημοσιευμάτων!!

Συγκεκριμένα επισημαίνει τα παρακάτω:

α.Την θετική εξέλιξη των διαδικασιών ως αποτέλεσμα της συστηματικής και έντονης παρακολούθησης από τη Διοίκηση προς τους εμπλεκόμενους φορείς και τις Υπηρεσίες και

β.Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου.

Αρκετοί συνάδελφοι της αντιπολίτευσης αρχικά “χάρηκαν”!!! με το έγγραφο της Περιφέρειας για την απ’ ένταξη από την χρηματοδότηση του σχολείου προσπαθώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο να μας πείσουν πως με αυτόν τον τρόπο θα διορθώσουν τα πράγματα παρουσιάζοντας τον εαυτό τους σαν «Σωτήρες».

Άλλοι πάλι δεν είχαν καταλάβει απολύτως τίποτα για το θέμα του σχολείου σαν να ήταν απόντες, ανύπαρκτοι και άλλοι δήλωναν σε Δελτίο Τύπου την ανικανότητά μας!!

Ξεκινώντας λοιπόν από το έγγραφο της Περιφέρειας, που όσοι το διάβασαν, αναφέρει:

«Αποφασίζουμε την απόρριψη της χρηματοδότησης……..η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της υπ. αρ. πρωτ. 6574/9.12.2015 πρόσκλησης».

Δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2015 έγινε η αίτηση για χρηματοδότηση όταν εμείς δεν είχαμε ακόμη ολοκληρώσει τον έλεγχο της στατικής επάρκειας και δεν είχαν ξεκινήσει τις ανάλογες αρχικές μελέτες (αρχιτεκτονική, Η/Μ, στατική), τόσο για την αποκατάσταση του διατηρητέου όσο και για την προσθήκη.

Μέχρι όμως και την 08/08/2018 είχαμε άρτια καταρτισμένο και ολοκληρωμένο φάκελο στην ΚΤ.ΥΠ. με αναλυτικά έγγραφα – ημερομηνίες – αρ. πρωτοκόλλων, τα οποία και ανέφερα εμπεριστατωμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή όλες τις ενέργειες που έγιναν από την Διοίκηση και όχι από άλλο φορέα.

Δεν μας ανησυχεί κανένα έγγραφο της Περιφέρειας και ιδιαίτερα το συγκεκριμένο της Ε.Υ.Δ.Ε.Π, αφού γνωρίζαμε και το λόγο για το οποίο εστάλη το 2015!!

Συνεχίζοντας ο Αντιδήμαρχος τόνισε χαρακτηριστικά: Επίσης η χρηματοδότηση αυτή από το Ε.Π. «Αττική 2014-2020» περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ  σε ολόκληρη την Επικράτεια, αναφέρεται αποκλειστικά σε κατασκευή νέων σχολείων και όχι σε επισκευές ή συντηρήσεις υφισταμένων, όπου και το είχαμε αναφέρει αρχικά σε Δημοτικό Συμβούλιο έχοντας λάβει γνώση όλοι οι συνάδελφοι.

Η ανέγερση λοιπόν της προσθήκης του στατικός ανεξάρτητου κτιρίου νέων αιθουσών καθώς επίσης και η στερέωση και αποκατάσταση των διατηρητέων είναι πλήρως εξασφαλισμένες σύμφωνα με το αρ. πρωτ  4849/ 02.04.2019 έγγραφο της ΚΤ. ΥΠ. αλλά και της υπ. αρ. 161/2019 απόφασης που πήραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι ανησυχίες λοιπόν ολόκληρης της σχολικής κοινότητας καθώς και της Νέας Ερυθραίας πρέπει να σταματήσουν. Επηρεάστηκαν άδικα από κάποιους κακοπροαίρετους, από συγκεκριμένους που έδειχναν άγνοια για τη χρηματοδότηση ακόμα και για εκείνους που θέλουν να πιστεύουν ότι είναι οι «Σωτήρες».

Ας προσγειωθούν στην πραγματικότητα και αν τολμούν ας μας απαντήσουν σε παλαιότερα ερωτήματά μας που έκαναν ότι δεν άκουγαν

Συγκεκριμένα, σε δελτίο τύπου ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης δήλωσε για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας:

«Η ανικανότητα της επερχόμενης Δημοτικής Αρχής να διασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες για την εκπαίδευση των παιδιών μας αποτελεί για μας κόκκινη γραμμή».

Να θυμίσω όμως στον κ. Χιωτάκη πως το 2011 και συγκεκριμένα στις 28/01/2011 είχαν στα χέρια τους το ΦΕΚ Υπουργού Πολιτισμού (απόφαση ΚΕΣΑ Νεωτέρων Μνημείων) για την έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης της προσθήκης νέων αιθουσών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας.

Μια αρχιτεκτονική μελέτη που ξεκίνησε το 2009 επί Δήμου Νέας Ερυθραίας και επί Αντιδημαρχίας Μιχάλη Καυγαλάκη στην Τεχνική Υπηρεσία.  Ένα έγγραφο – απόφαση σοβαρή και χρήσιμη ίσως η πιο δύσκολη και χρονοβόρα εξαιτίας των διατηρητέων κτισμάτων, αφού η διαδικασία έκδοσης διήρκεσε 1 1/2 χρόνο!!

Επειδή λοιπόν για τον πρώην Δήμαρχο η εκπαίδευση των παιδιών μας αποτελεί κόκκινη γραμμή όπως ανέφεραν, από το 2011 έως και το 2014 δεν είδαμε καμία υπογραφή-παρέμβαση του για τα παρακάτω:

α. Προς τον πρώην ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) για τη σύνταξη των ανάλογων μελετών (Η/Μ – Στατική),

β. Τις επιμετρήσεις, μελέτες εφαρμογής και των τευχών Δημοπράτησης,

γ. Προς το αρμόδιο Υπουργείο για την κατά παρέκκλιση όρους δόμησης που αφορά το ύψος,

δ. Προς την αρμόδια Πολεοδομία για την έγκριση Δόμησης και τέλος για την έγκριση άδειας δόμησης.

Ούτε ένα ερώτημα, ούτε μία υπογραφή σε έγγραφο του πρώην Δημάρχου αλλά και του πρώην Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας.

Ποιες λοιπόν οι περαιτέρω ενέργειες τους;;

Μήπως μπήκαν στη διαδικασία κατεδάφισης του στατικός επικίνδυνου και ετοιμόρροπου γυμναστηρίου, σύμφωνα και με το έγγραφο της Πολεοδομίας;;

Καμία απολύτως ενέργεια από μέρους τους, σύμφωνα και με τα αρχεία του Δήμου. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η υπογραφή τους για την προ έγκριση και άδεια λειτουργίας όλων αυτών των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Δ.Ε.Ν.Ε. (αναψυκτήρια, μπαρ, καφέ, εστιατόρια, σουβλατζίδικα) φέρνοντας όπως είχε πει και ο πρώην Δήμαρχος σε Δημοτικό Συμβούλιο την ανάπτυξη στην Νέα Ερυθραία!! Φοβερή Ανάπτυξη!!

Επίσης με την ευκαιρία έχω να Δηλώσω και να Τονίσω ότι και εμείς είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι με την εκπαίδευση των παιδιών μας με τη διαφορά ότι δεν στεκόμαστε μόνο σε δηλώσεις και σε γραμμές – κόκκινες ή άλλης χρωματικής απόχρωσης – αλλά προχωράμε στην υλοποίηση και ολοκλήρωση των εξαγγελιών, δεσμεύσεων μας με συντονισμένες ενέργειες και έγγραφα!!

Κλείνοντας την αναφορά μου για το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ερυθραίας αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ικανοποίηση και την ευχαρίστηση μου διότι με αυτά τα έργα συμβάλουμε έμπρακτα και αποτελεσματικά στην ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών της εκπαίδευσης των παιδιών μας και της πόλης μας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: H τεράστια προσπάθεια της Διοίκησης του Δήμου και συγκεκριμένα του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας κ. Μιχάλη Καυγαλάκη, απέφερε το μέχρι σήμερα θετικό αποτέλεσμα για την εκπαίδευση των παιδιών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here