1o Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας: Θεμελιώθηκε η νέα πτέρυγα του ιστορικού σχολείου.

0
732

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και με αίσθημα δικαίωσης των προσπαθειών ετών, πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείου Νέας Ερυθραίας η τελετή θεμελίωσης της νέας πτέρυγας την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Στη λιτή τελετή τοποθετήθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μιχάλη Καυγαλάκη, ο θεμέλιος λίθος του στατικώς νέου ανεξάρτητου συγκροτήματος του ιστορικού  σχολείου.

«Ιστορική ημέρα»

Ο Μιχάλης Καυγαλάκης στην ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά:

«Για τη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας είναι μία ιστορική ημέρα, που δεν αποτελεί μόνο δικαίωση για τους πολυετείς αγώνες του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου αλλά αποτελεί και την οριστική λύση στις αυξημένες ανάγκες για σχολικές αίθουσες που παρουσιάστηκαν αρκετά χρόνια πριν».

«Σχολείο στολίδι για τη Νέα Ερυθραία»

Στη συνέχεια ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και πρόσθεσε:

«Ο Γιώργος Θωμάκος πήρε πάνω του μία πολύ σημαντική απόφαση για ολόκληρο το υφιστάμενο διατηρητέο κτίριο – μετά βέβαια και από τα δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν το Φεβρουάριο του 2015 – να προχωρήσουμε στον έλεγχο της στατικής επάρκειας αυτού, γνωρίζοντας τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν, αλλά παράλληλα και για την προσθήκη νέου συγκροτήματος.

Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε ένα σχολικό συγκρότημα που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές κατασκευής σχολικών κτιρίων, θα είναι ευρύχωρο και λειτουργικό παρέχοντας στους μαθητές ένα ασφαλές περιβάλλον ποιοτικής προαγωγής της παιδείας και παράλληλα θα παρέχει στους εκπαιδευτικούς τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να υπηρετήσουν το λειτούργημα τους.

Με άλλα λόγια πρόκειται για ένα Ιστορικό Σχολείο-Στολίδι το οποίο αντανακλά στην κοινωνία της νέας Ερυθραίας και προσφέρει στα παιδιά μας ουσιαστική προοπτική για το μέλλον».

Παράλληλα, ο Μιχάλης Καυγαλάκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους εκείνους που πίστεψαν στην προσπάθειά του και την πρωτοβουλία Δημάρχου, αλλά και όσους την….«πολέμησαν», επισημαίνοντας ότι «στην διαδρομή κατάλαβαν ότι έργα που αφορούν στη ζωή, την εκπαίδευση, την ελπίδα δεν φρενάρονται».

«Η πανδημία δεν εμπόδισε την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου»

Συνεχίζοντας δήλωσε:

«Η κατασκευή για την στερέωση και αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου καθώς και η προσθήκη του στατικώς ανεξάρτητου συγκροτήματος ξεκίνησε αρχές Δεκεμβρίου 2020 με την έξαρση της πανδημίας του κορωνοιού και την μεγάλη λήψη των περιοριστικών μέτρων, γεγονός όμως που δεν εμπόδισε την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου που αυτή την στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της περάτωσης των θεμελίων καθώς και της αποκατάστασης της πέτρας».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Καυγαλάκη η ολοκλήρωση κατασκευής και επισκευής ολόκληρου του συγκροτήματος – τηρουμένων των χρονοδιαγραμμάτων – προβλέπεται από την ΚΤ.ΥΠ. να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2022, παραδίδοντας στην ταλαιπωρημένη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα ένα σύγχρονο – σε υποδομή – σχολικό συγκρότημα.

Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους, η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα  Λουκία Κεφαλογιάννη, από την πλευρά των Κτιριακών Υποδομών ο διευθύνων σύμβουλος Αθανάσιος Γιάνναρης, ο Διευθυντής Κατασκευών  Γιάννης Τσαγκάρης, οι επιβλέποντες αρχιτέκτονες μηχανικοί  Κατερίνα Παπουτσή και  Δήμητρα Κοτσάνη, ο επιβλέπων μηχανικός του Δήμου Κηφισιάς Διονύσης Μεταξάς και τέλος η ανάδοχος εταιρεία Γκράουτεκ με τους μηχανικούς της.

«Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα διότι αυτή την ιστορική ημέρα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν ενεργό πολίτη να προσφέρει στα παιδιά και στην πόλη του»…κατέληξε ο Μιχάλης Καυγαλάκης.

Μετά το τέλος της τελετής ακολούθησε μία μικρή δεξίωση (τηρώντας πάντα τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού) στο χώρο του εργοταξίου.

Φωτογραφικό Υλικό της θεμελίωσης της νέας πτέρυγας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here