56ο Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου

0
316

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 στις 21.00 στους Κήπους της Οικίας Μεχμέτ Αλή, στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου, ο Γιώργος Χρονάς διαβάζει ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη.

Γιώργος Χρονάς.

…..Στο χθεσινό του όνειρο, ο Γιώργος Χρονάς, είδε, λέει, πως ο Κ. Π. Καβάφης ήρθε στο «Ξενοδοχείο Βαλκάνια», όπου είναι ρεσεψιονίστ, και ζητάει ένα δωμάτιο.

Του δίνει το νούμερο 17. Και σε λίγα λεπτά ο ποιητής τον καλεί στο δωμάτιο για να τον ακούσει να διαβάζει ποιήματά του. Τρία (3) τραγούδια και ένα έργο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, για εκκλησιαστικό όργανο, σημαδεύουν την συνάντηση τους, που τη φωτίζει μονάχα ένα κερί…

Παραγωγή Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 17 Αυγούστου στις 21.00 ο ηθοποιός Ακύλλας Καραζήσης ολοκληρώνει τον κύκλο της ανάγνωσης ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη στο αίθριο του Μεγάρου Τόκου. «Κ. Π. Καβάφης – Θ. Σ. Έλιοτ – Παράλληλοι». Είσοδος Ελεύθερη.

Ακύλλας Καραζήσης.

«Εκείνο που μ' ενδιαφέρει, στη δύσκολη έκθεση ιδεών που με κάποιο αστόχαστο θάρρος πήρα την άδεια να κάνω σήμερα, είναι ότι, καθώς πιστεύω, μπορεί κανείς νόμιμα να μιλήσει για τα παράλληλα έργα του Καβάφη και του Έλιοτ, παράλληλα, όπως ο Πλούταρχος έγραφε τους παράλληλους βίους του Δημητρίου του Πολιορκητή και του Μάρκου Αντώνιου, λ.χ., δυο ανθρώπων ολωσδιόλου ξένων, ή καλύτερα, όπως στη ναυσιπλοΐα μιλούν για τόπους που βρίσκονται στην ίδια παράλληλο κι έχουν το ίδιο κλίμα, χωρίς να είναι στο ίδιο σημείο της γης»…….Γιώργος Σεφέρης- Δοκιμές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here