SUPER ALERT: ΒΙΝΤΕΟ Ντοκιμαντέρ της Ελβετικής Τηλεόρασης για το σκάνδαλο Novartis που τα Ελληνικά ΜΜ «Ε» αποκαλούν «σκευωρία»

0
454

«Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλο που γνώρισε ο κόσμος των φαρμακευτικών εταιρειών», αναφέρει το ντοκιμαντέρ της RSI για τη Novartis και προσθέτει:

«Η έρευνα του FBI στην Ελλάδα (…) έφερε στο φως μια εικόνα που προκαλεί σοκ. Η Novartis φέρεται να διέφθειρε δεκάδες χιλιάδες γιατρούς για να συνταγογραφήσουν τα προϊόντα τους. Έτσι ασθενείς εντελώς υγιείς, υποβλήθηκαν σε άχρηστες θεραπείες»….αναφέρει κατά λέξη το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ.

Παράλληλα επισημαίνεται η αναφορά της έρευνας του FBI σε ονόματα υπουργών και υψηλόβαθμων στελεχών.

Και το τρέιλερ κλείνει με τη δήλωση:

«Αυτό είναι ένα έγκλημα που δεν αφορά μόνον την ελληνική κοινωνία αλλά την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο»

Σε ένα επεισόδιο του ντοκιμαντέρ, οι ερευνητές συναντούν σε ένα αεροδρόμιο τον κ. Μανιαδάκη, που δηλώνει μεταξύ των άλλων ότι αν κάποιος τον κατηγορήσει «θα τον σκοτώσω».

Σε ένα άλλο επεισόδιο, οι δημοσιογράφοι συναντούν τον Άδωνη Γεωργιάδη και του δείχνουν το mail του Κωνσταντίνου Φρουζή, στο οποίο ο επικεφαλής της Novartis  στην Ελλάδα υποδείκνυε στον υπουργό Υγείας τι να κάνει.

ΔΕΙΤΕ το αναλυτικό ντοκιμαντέρ της Ελβετικής Ιταλικής Τηλεόρασης RSI για το ΜΕΓΑ Σκάνδαλο της Novartis……και τα συμπεράσματα δικά σας:

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΕΝΤΕΡ «Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Η ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS»

O μάρτυρας παραδέχεται ότι η δουλειά του ήταν να διαφθείρει γιατρούς, ότι έδωσε πάνω από 2,5εκατ. ευρώ σε γιατρούς για να γράφουν συνταγές με τρία φάρμακα της Novartis.

Ο μάρτυρας υποστηρίζει ότι την 1η Ιανουαρίου του 2017 είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από τον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Χίλτον, γιατί είχαν διαρρεύσει φήμες ότι είχε ξεκινήσει στις ΗΠΑ έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Μάρτυρας Α:  Μπορώ να αποδείξω ότι ο γιατρός πληρωνόταν για να γράψει ένα φάρμακο της Novartis και δεν ενδιαφερόταν για την υγεία του ασθενή. Ο κάθε γιατρός πληρωνόταν με 1.200 ευρώ εάν μετά από ελέγχους αποδεικνυόταν ότι είχε γράψει τις απαραίτητες συνταγές.

Οι δικηγόροι των τριών στελεχών της Novartis υποστηρίζουν ότι «οι αμερικανικές αρχές δεν δέχονται εύκολα κάθε αποδεικτικό στοιχείο που έχουν καταθεθεί και ότι τα επιβεβαιώσουν και να τα διασταυρώσουν».

Στις ΗΠΑ οι μάρτυρες συναντήθηκαν με το FBI και την SEC, την Επιτροπή Ελέγχου του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Υπάρχουν πολλά έγγραφα και πολλά αποδεικτικά στοιχεία και ότι «η υπόθεση είναι ιστορική, γιατί οι πληροφοριοδότες [μάρτυρες] είναι άτομα που εργάζονται στο εσωτερικό της Novartis, που έφεραν να απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η πολυεθνική συμμετέχει σε εγκληματικές δραστηριότητες που πλήττουν ένα ολόκληρο έθνος», εξηγεί ο Αμερικανός δικηγόρος Κόεν στην Ροζέλι την ημέρα πριν από την κατάθεση των μαρτύρων στις αμερικανικές αρχές, τονίζοντας ότι ο μάρτυρας «θα έπρεπε να θεωρείται ήρωας στη χώρα του και όχι να κρύβεται σε ένα ξενοδοχείο στις ΗΠΑ».

Ο Μάρτυρας Α παρουσιάζει στοιχεία με πίνακες έχουν τις λίστες των γιατρών που φαίνεται πόσα κέρδιζε από τον καθένα η Novartis από τις συνταγογραφήσεις τους υποστηρίζοντας ότι θα δώσει ακόμη πιο λεπτομερή στοιχεία στις αμερικανικές αρχές.

Η Ροσέλι υπογραμμίζει ότι εάν η Novartis καταδικαστεί για παρανομίες και αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμα ο αμερικανικός νόμος προβλέπει αποζημιώσεις προς τους μάρτυρες που θα φθάνουν σε αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

Ο μάρτυρας απαντά ότι «κανείς δεν κάνει ένα τέτοιο πράγμα για τα λεφτά». «Είναι μια ηθική επιλογή. Εάν ήταν για τα λεφτά γιατί δεν βρίσκονται και χιλιάδες άλλοι στη θέση μου;».

Μάρτυρας Β:  Όλα άρχισαν το 2006 όταν η Novartis δεν ήταν η μεγαλύτερη φαρμακευτική στην Ελλάδα, αλλά ο στόχος μας ήταν να γίνουμε το νούμερο ένα. Έτσι έπρεπε να σπρώχνουμε τους γιατρούς να γράφουν όσο το δυνατόν περισσότερα φάρμακα. Αυτός ήταν ο μόνος στόχος μας. Ήμουν ο υπεύθυνος πολλών μεγάλων και μικρών ομάδων πωλήσεων. Κάτω από την επίβλεψή μου είχα από δέκα μέχρι και είκοσι αντιπροσώπους.

NOVARTIS-Πως οι αμερικανικές αρχές ξετύλιξαν το κουβάρι της Novartis.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

Υ.Γ. ΣΥΡΙΖΑ προς Αδ. Γεωργιάδη: «Να μας πει ποιοι πολιτικοί χρηματίστηκαν» από την Novartis.

Υ.Γ.1. Novartis: Για παραποίηση των δηλώσεων του κατηγορεί ο Άδωνις τους Ελβετούς δημοσιογράφους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here