BRICS Παγκόσμια Ανατροπή με μέλη και από την Ευρώπη!

0
99

-Τσουνάμι κατά του δολαρίου με νέο νόμισμα…

-Στη Σύνοδο Κορυφής του 2024 θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις…

Να συνεχίσει την επεκτατική του προσπάθεια θα επιδιώξει το οικονομικό μπλοκ των BRICS, με πολλές Ευρωπαϊκές χώρες να εντάσσονται στη συλλογικότητα το 2024.

Πράγματι, πολλές εκθέσεις αναφέρουν ότι αρκετά Ευρωπαϊκά κράτη θα υποβάλουν αίτηση ένταξης στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.

Δείκτη αποτέλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Xi Jinping στην Ευρώπη, που καθρέπτισε αμοιβαίο ενδιαφέρον. Το Πεκίνο είδε τον Πρόεδρό του να τυγχάνει θερμής υποδοχής από τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που προμηνύει εξελίξεις.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως τα BRICS είναι μια σημαντική Γεωπολιτική Δύναμη. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένονται σημαντικές μετατοπίσεις από το δολάριο, με τους πυλώνες του πολυπολικού κόσμου να αυξάνονται.

Καθώς η Σύνοδος Κορυφής του 2024 πλησιάζει γρήγορα, η ιδέα της επέκτασης συνεχίζει να συζητείται.

Το μπλοκ έχει επιβεβαιώσει την αυξανόμενη πιθανότητα να προσκληθούν περισσότερα έθνη. Επιπλέον, η Ευρώπη μπορεί να δείξει ενδιαφέρον για συμμετοχή.

Ο Νοτιοαφρικανός πρεσβευτής των BRICS Anil Sooklal είχε αποκαλύψει πρόσφατα την πρόθεση Ευρωπαϊκών χωρών για ένταξη.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια διήμερης συγκέντρωσης στο Κέιπ Τάουν, ο Πρέσβης σημείωσε ότι κράτη από «τη Λατινική Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη» επεδίωξαν είσοδο στο μπλοκ των BRICS.

Υπήρξε κερδοσκοπική απάντηση στον ισχυρισμό, αλλά αυτή έχει καταπνιγεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Κίνας συναντήθηκε με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις λειτούργησαν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Ευρώπης και του ηγέτη των BRICS στο εγγύς μέλλον.

Επισημαίνεται πως η επίσκεψη του Xi ολοκληρώθηκε με μια υπογεγραμμένη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Γαλλίας, Σερβίας και Ουγγαρίας. Ειδικά το Παρίσι εξέφρασε ειλικρινές ενδιαφέρον, που προκάλεσε εντύπωση, δεδομένου του Γεωπολιτικού ρόλου του.

Αποκεντρωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Στο μεταξύ, η Συμμαχία BRICS πρόκειται να ξεκινήσει ένα αποκεντρωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα, με απώτερο σκοπό τον τερματισμό του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.

Πράγματι, το μπλοκ συζητά επί του παρόντος την εφαρμογή ενός συστήματος το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει επίσημη πολιτική εντός του επόμενου έτους.

BRICS: Βόμβα το νέο νόμισμα στα θεμέλια του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος.. - LUMI NEWS

Με την ονομασία The Unit, το σύστημα πρόκειται να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις αναδύει η ανάγκη για γεωοικονομική χρηματοδότηση.

Θα προσφέρει λύσεις διασυνοριακών πληρωμών, ενώ θα αποτελέσει τη βάση για ένα νέο διεθνές νόμισμα, που θα «αγκυροβοληθεί» κατά 40% στον χρυσό και κατά 60% από τα νομίσματα των χωρών των BRICS.

Επιπλέον, θα επιδιώξει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται το διεθνές εμπόριο και οι συναλλαγές. Το σύστημα τεχνολογίας αναπτύχθηκε για να ενσωματωθεί τόσο στις παραδοσιακές τραπεζικές υποδομές όσο και σε νέες ψηφιακές τραπεζικές μορφές.

Όπως έχει πολλές αναφερθεί, σκοπός είναι η άρση της εξάρτησης από τα νομίσματα άλλων εθνών. Επιπλέον, η ανάπτυξη θα λειτουργούσε για να ενισχύσει πολλές από τις μεγαλύτερες προσπάθειες της συμμαχίας.

Οι πρωτοβουλίες της για αποδολαριοποίηση θα ενισχυθούν μέσω του συστήματος. Η «Μονάδα» θα γίνει πολιτική BRICS έως το 2025, επιταχύνοντας πολλά από τα συλλογικά νομισματικά projects.

Σε κάθε περίπτωση, στη σύνοδο κορυφής του 2024 θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις…

Πηγή www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here