New York Times: Η τρομοκρατική οργάνωση ISIS έχει έσοδα άνω του 1 εκατ. δολαρίων την ημέρα!!

0
182

Όταν το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας ξεχύθηκε από την έρημο της Ανατολικής Συρίας στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, εικόνες του 8ο αιώνα έκαναν την εμφάνισή τους.

Οι ισλαμιστές επιδρομείς με συνοπτικές διαδικασίες εκτελούσαν «άπιστους» και λεηλατούσαν από όπου περνούσαν.

Τα νέα αποκτήματα των αμερικανικών πυραύλων των τρομοκρατών του Ισλαμικού κράτους που παρέλασαν στη Ράκκα. 

Αλλά πίσω από την πρώτη αυτή εντύπωση η ISIS λειτουργεί άκρως μοντέρνα. Σύμφωνα με αναλυτές οι τζιχαντιστές έχουν σύγχρονες δομές, οργάνωση και οικονομική επιφάνεια, ενώ δημιουργούν εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να επιβιώσουν οικονομικά και στο μέλλον.

Όπως αναφέρει η New York Times, η ISIS έχει έσοδα άνω του 1 εκατ. δολαρίων την ημέρα και σήμερα είναι η πιο πλούσια τρομοκρατική οργάνωση στον πλανήτη.

Η ISIS είναι πλήρως αυτό-χρηματοδοτούμενη, ενώ έπειτα από ανάλυση εκατοντάδων οικονομικών εγγράφων της τρομοκρατικής οργάνωσης, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι Τζιχαντιστές έχουν από το 2005 έως και σήμερα λάβει οικονομική ενίσχυση από τον οποιοδήποτε πλούσιο προστάτη.

Σύμφωνα με τα αρχεία της ISIS τα χρήματα που έχει στη διάθεσή της προέρχονται κυρίως από την παροχή «προστασίας» σε εμπορικές, κατασκευαστικές, αλλά και σε πετρελαϊκές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ.

Τα κέρδη των Τζιχαντζιστών από τις λεηλασίες είναι μεγάλα με τα ποσά που έχουν δεσμεύσει από Χριστιανούς και Σιίτες να έχουν φτάσει τα εκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, η ISIS, αναμένεται να παραμείνει εύρωστη οικονομικά και στο μέλλον, με άλλα 100 με 200 εκατ. να αναμένεται να μπουν ακόμα στα ταμεία της μόνο για το 2014.

H Le Monde επισημαίνει ότι:

«από το 2012 που ξεκίνησαν την εκστρατεία τους για τον έλεγχο της Συρίας η χρηματοδότηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης επέτρεπε την υλοποίηση όλων αυτών των σχεδίων της. Τα κράτη του Κόλπου και ιδιαίτερα της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ εξ αρχής καταγγέλθηκαν για την συνεχή τροφοδότηση των ταμείων της.

Οι διεθνείς σχολιαστές εμμένουν στη θέση ότι οι γενναίες χρηματοδοτήσεις επίσημα γίνονται με εμβάσματα ιδιωτών χορηγών που η Σαουδική Αραβία επιτρέπει. Αυτό συνιστά μια οικονομία του πολέμου που τον αναζωογονεί, μια πραγματική πολεμική μηχανή».

Αμερικανικά τεθωρακισμένα οδηγούνται περήφανα από τους ισλαμιστές τρομοκράτες στη Ράκκα. 

Ο αναλυτής Brown Moses που επικαλείται η Washington Post, εκτιμά ότι 60 000 μαχητές λαμβάνουν ως μηνιαίες αποδοχές το ποσό των 450 ευρώ. Το υψηλό budget της οργάνωσης την καθιστά ως την πιο πλούσια τρομοκρατική στον κόσμο.

Ο δημοσιογράφος της Guardian, Martin Chulov έγραψε ότι σύμφωνα με πηγές του η ISIS διαθέτει στα ταμεία της 875 εκατ. δολάρια εκτός του επιπρόσθετου ποσού των 1,5 δις δολαρίων που προέρχεται από λεηλασίες στρατιωτικών αποθηκών, αρχαιοτήτων, τόκων καταθέσεων και κλοπών κάθε ιδιωτικού και δημόσιου πλούτου.

Η ίδια εφημερίδα επισημαίνει ότι υπάρχουν και άλλα εισοδήματα από την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων αλλά και των φόρων που επιβάλλουν στις περιοχές που κατακτούν.

Στα περιουσιακά στοιχεία της εγκληματικής οργάνωσης εκτός από τη νέα χρηματοδότηση του «Δημοκράτη Προέδρου Ομπάμα» που επίσημα προορίζεται για την ανύπαρκτη συριακή αντιπολίτευση, έχουν προστεθεί και βαριά οπλικά αμερικανικά συστήματα.

Αμερικανικά τεθωρακισμένα και πύραυλοι συμμετείχαν στην μνημειώδη στρατιωτική παρέλαση του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκκα σε μια ακόμη επίδειξη δύναμης κατά του τρομοκρατημένου πληθυσμού.

Η τρομοκρατική οργάνωση ισχυρίζεται ότι αυτά κατασχέθηκαν τις προηγούμενες μέρες από τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη Μοσούλη.

Δείτε το βίντεο από την στρατιωτική παρέλαση των τρομοκρατών της ISIS με τα αμερικανικά άρματα μάχης πατώντας ΕΔΩ…….

Τα συμπεράσματα δικά σας…….

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here