Newsweek: Διεφθαρμένος και Αυταρχικός ο Zelensky!

0
292

Ανοιχτή αμφισβήτηση και βαρύτατοι χαρακτηρισμοί κατά του Ουκρανού Προέδρου…

Οι προθέσεις αλλά και η προσωπικότητα του Ουκρανού προέδρου αμφισβητούνται πλέον ανοιχτά στις ΗΠΑ. Ενδεικτικό παράδειγμα το άρθρο του Steve Cortes στο κορυφαίο Αμερικανικό περιοδικό Newsweek, όπου χαρακτηρίζει ευθέως τον Zelensky ως «Διεφθαρμένο Δικτάτορα».

Γράφει συγκεκριμένα:

Ο Volodymyr Zelensky αποκαλύπτει όλο και περισσότερο την πραγματική του φύση. Για μήνες, ο Ουκρανός Πρόεδρος απολάμβανε ασταμάτητα θαυμασμό από τον Αμερικανικό Τύπο και το κοινό με την στήριξη «λαμπερών» διασημοτήτων.

Αλλά τώρα, η πραγματικότητα της διακυβέρνησής του στην Ουκρανία γίνεται αναμφισβήτητη, ακόμη και για τους πιο ένθερμους οπαδούς του στην Αμερική, πολλοί από τους οποίους τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι.

Μόλις τις τελευταίες μέρες, η αφήγηση έχει αλλάξει αισθητά. Πρώτον, ο Thomas Friedman των New York Times με ένα «τροχιοδεικτικό χτύπημα» έστειλε ένα σαφές μήνυμα. Μήνυμα απευθείας από έναν από τους πιο αξιόπιστους «στενογράφους» του Λευκού Οίκου:

«Αγαπητέ αναγνώστη: Ο πόλεμος της Ουκρανίας δεν έχει τελειώσει. Και ιδιωτικά, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανησυχούν πολύ περισσότερο για την ηγεσία της Ουκρανίας από ότι φαίνεται. Υπάρχει βαθιά δυσπιστία μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky-πολύ μεγαλύτερη από ότι έχει αναφερθεί».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε προηγουμένως δεσμευτεί για την πλήρη στήριξη της Ουκρανίας. Με πρόσωπα όπως ήταν ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ ή ο ηθοποιός Μπεν Στίλερ, αλλά ξαφνικά ακόμη και η Δυτική Πτέρυγα αρχίζει να αναγνωρίζει τη ματαιότητα της ανεπιφύλακτης υποστήριξης του Volodymyr Zelensky. Προφανώς, υπάρχουν όρια, ακόμη και για την Πολεμική Μηχανή της Ουάσιγκτον.

Ποια είναι αυτά τα όρια όσον αφορά την Ουκρανία;

Η Ιστoρiα επαvαλαμβαvεται: Οι Φovιαδες τωv Λαωv, αφoυ xρnσιμοπoιnσαν τον Oυκραvo Θεατρivo, τωρα τoν ξεφoρτωvovται… – Γεγονότα στο μικροσκόπιο

Λοιπόν, για αρχή, ο Zelensky κυβερνά όπως και ο αντίπαλός του, ο παγκοσμίως καταδικασμένος Πούτιν. Ο Zelensky έκλεισε όλα τα μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία και στη συνέχεια απαγόρευσε τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δήλωσε ότι η Ρωσία θα έπρεπε να σκοτώσει κάθε πολίτη του Κιέβου για να φτάσει κοντά του, αλλά βρήκε επίσης χρόνο να ποζάρει για ένα μελοδραματικό πορτρέτο της Annie Leibovitz με φωτογράφηση για το Αμερικανικό Περιοδικό Μόδας Vogue.

Η φωτογράφιση του ζεύγους Zelensky για τη Vogue προκαλεί αντιδράσεις! | pttl.gr

Ο Zelensky  απέλυσε επίσης τον Ουκρανό αντίστοιχο του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ και του επικεφαλής της CIA, την ίδια μέρα, ίσως σε κάποιο διάλειμμα από τη μεγαλειώδη φωτογράφισή του.

Όπως ο Friedman, έτσι και το CBS News προφανώς πήρε το πράσινο για να αρχίσει να αμαυρώνει το φωτοστέφανο του Zelensky. Το φιλοκυβερνητικό δίκτυο διερεύνησε την ανοησία της αποστολής ενός πακτωλού από χρήματα των φορολογουμένων των ΗΠΑ σε μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στη Γη, αν και αργότερα διέγραψε το tweet του σχετικά με το θέμα.

Το CBS παραδέχτηκε ότι τεράστιες ποσότητες αμερικανικής δημόσιας περιουσίας έχουν λεηλατηθεί, παραδεχόμενο ότι «μεγάλο μέρος των δισεκατομμυρίων δολαρίων στρατιωτικής βοήθειας που στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν φτάνουν στην πρώτη γραμμή».

Το CBS παρουσίασε επίσης έναν πράκτορα που βρίσκεται στην Ουκρανία ο οποίος αποκάλυψε την πραγματικότητα της γενναιοδωρίας της Αμερικής: «μόλις το 30 τοις εκατό της Αμερικανικής Βοήθειας φτάνει στον τελικό προορισμό της!».

Έτσι, οι Αμερικανοί φορολογούμενοι δανείζονται δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που δεν έχει η χώρα τους, για να τα στείλουν στον «ακαταλόγιστο» ηγέτη μιας διεφθαρμένης χώρας, όλα για να κλιμακώσουν έναν πόλεμο στον οποίο η Αμερική δεν έχει ζωτικό εθνικό συμφέρον.

Αν και κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης με δραματικό πληθωρισμό στο εσωτερικό. Αυτή η πραγματικότητα θα ήταν αρκετά καταστροφική, αλλά ο Zelensky μόλις ανέβασε τον πήχη, κάνοντας την Αμερικανική εμπλοκή ακόμη πιο λανθασμένη.

Ο  Zelensky μόλις απηύθυνε έκκληση στην Κίνα σε μια συνέντευξη στην South China Morning Post με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Ζήτησε άμεσες συνομιλίες με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ για να βοηθήσει την Ουκρανία στις πολεμικές της προσπάθειες και να βοηθήσει στην «ανοικοδόμηση της Ουκρανίας».

Σε προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο δικτάτορα, ο Zelensky προσέφερε την Ουκρανία ως «γέφυρα προς την Ευρώπη» για την Κίνα.

Οπότε, φοβούμενος ίσως ότι το καθεστώς του Κιέβου θα χρειαστεί σύντομα έναν νέο προστάτη, ο Zelensky ζητά ανοιχτά στήριξη από τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο των Ηνωμένων Πολιτειών, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Με αυτήν την αξιολύπητη έκκληση προς το τυραννικό και καταχρηστικό πολιτικό γραφείο του Πεκίνου, ο Zelensky χάνει σταθερά κάθε προσποίηση ως υπόδειγμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεξάρτητα από το πόσες σημαίες της Ουκρανίας κοσμούν τους λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων ευγενών πλούσιων Αμερικανών.

Επιπλέον, προσεγγίζοντας το Πεκίνο, ο Zelensky  κάνει έκκληση για φιλανθρωπία από μια χώρα που χρηματοδοτεί άμεσα τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσω μαζικών αγορών πετρελαίου από τον Πούτιν.

Από αυτή την άποψη, ο Zelensky αποκαλύπτει άθελά του την παραφροσύνη των πιο ισχυρών εθνών του κόσμου που χρηματοδοτούν ταυτόχρονα και τις δύο πλευρές του πολέμου.

Για παράδειγμα, καθώς η Αμερική στέλνει περισσότερα από 54 δισεκατομμύρια δολάρια από τους πολίτες μας στην Ουκρανία, οι υποτιθέμενοι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ στέλνουν έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια την ημέρα στον Πούτιν για Ρωσική ενέργεια.

Η Διεφθαρμένη Ουκρανική Κυβέρνηση, τα Εργαστήρια Βιολογικά Πολέμου των ΗΠΑ και τα δις δολάρια του Zelensky.

Ο Πούτιν είναι τραμπούκος και ο Ζελένσκι είναι ένας διεφθαρμένος αυταρχικός. Η μάχη τους δεν περιλαμβάνει ζωτικό Εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ. Η παρέμβαση του Μπάιντεν βλάπτει την Αμερική και επιδεινώνει τα δεινά του Ουκρανικού λαού, που έχει γίνει πιόνι σε μια μάχη ολιγαρχών της Μαύρης Θάλασσας.

Η Αμερική πρέπει να επιμείνει στον διάλογο, τη διαπραγμάτευση και την αποκλιμάκωση. Εάν τα μέρη αρνηθούν, τότε είναι καιρός για μια Αμερικανική προσέγγιση ρεαλισμού και αυτοσυγκράτησης, γιατί απλά δεν είναι ο αγώνας μας και ο Zelensky σίγουρα δεν είναι ο μαχητής μας.

Ο Steve Cortes είναι πρώην σύμβουλος του τ. Προέδρου Trump….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here