Reuters: H «νύχτα των μεγάλων μαχαιριών»!!

0
224

Καταρρίπτει το πρακτορείο Reuters τις κυβερνητικές «κορώνες» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε την χώρα σε εκλογές. Στην ουσία αυτό που λεει το Reuters είναι ότι η τρόικα έστειλε τη χώρα στις κάλπες, αδειάζοντας την κυβέρνηση Σαμαρά.

Πως γύρισε η Ελλάδα στην κρίση και σύρθηκε στις πρόωρες εκλογές, πως ανακόπηκε αιφνιδίως η ομαλή έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και πως η Ελλάδα (εν μία νυκτί) επέστρεψε στην κρίση…..αποκαλύπτει, καρέ-καρέ, το Reuters!

Ξεσκεπάζει, «τα μεγάλα μαχαίρια» εκβιασμών που σήκωσαν οι δανειστές στο Παρίσι και έσπρωξαν την Αθήνα να οδηγηθεί άρον-άρον σε πρόωρες εκλογές.

Χαρακτηριστικά γράφει:

«Τα νέα μέτρα που απαίτησαν χωρίς βήμα πίσω θα ήταν για τον Αντώνη Σαμαρά πολιτική αυτοκτονία»!

Το έγκυρο πρακτορείο επικεντρώνεται στο χθεσινό του άρθρο στις δραματικές συνομιλίες στο Παρίσι με τους δανειστές στις 26 Νοεμβρίου 2014 που τελικά «γκρέμισαν» τις θυσίες των Ελλήνων τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Το Reuters φωτίζει το μαύρο παρασκήνιο:

«Ήταν – γράφει – 26 Νοεμβρίου 2014, σχεδόν δύο μήνες από τώρα, όταν στο Παρίσι η ελληνική πλευρά συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των δανειστών για να συμφωνήσουν τις λεπτομέρειες της τελευταίας αναθεώρησης του προγράμματος. Οι συζητήσεις κατέληξαν σε ναυάγιο.

Στα μέσα Νοεμβρίου 2014 η διαφωνία των δύο πλευρών ήταν απόλυτη ως προς τον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό.

Η Τριαρχία έκανε λόγο για 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ που έπρεπε να εξευρεθούν, ενώ η ελληνική πλευρά μιλούσε για 500 εκατομμύρια ευρώ. Οι Έλληνες είχαν εξαγριωθεί από το αίτημα των δανειστών να αυξηθεί το αποθεματικό έκτακτης ανάγκης στα 1,2 δις ευρώ, σε σχέση με το ένα δις του προηγούμενου έτους.

Το κλίμα αυτό εξέφρασε το δραματικό έγγραφο που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών στους δανειστές, στις 29 Νοεμβρίου 2014.

Ευθέως τους έλεγε πως «το 2015 θα είναι χρονιά υψηλής ανάπτυξης και μείωσης του κινδύνου. Επομένως το αποθεματικό έκτακτης ανάγκης θα έπρεπε να μειωθεί».

Στέκεται σε αυτό το σημείο το έγκυρο Πρακτορείο για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ΑΝΑΛΓΗΤΗ στάση των δανειστών οδήγησε την Ελλάδα στις πρόωρες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Και συνεχίζει, λέγοντας:

«Οι δανειστές στην απάντησή τους επέμεναν πως ήθελαν περισσότερα χρήματα στο αποθεματικό σε περίπτωση πολιτικής αστάθειας που θα οδηγούσε σε εκλογές, άρα σε καθυστέρηση περαιτέρω μεταρρυθμίσεων, κάτι που θα ακύρωνε τους στόχους του προγράμματος».

Κυβερνητικός συνομιλητής με τους εκπροσώπους των δανειστών παραδέχεται στο Reuters:

«Μετά τη συνάντηση στο Παρίσι ξέραμε πως όλα είχαν τελειώσει. Μας έδιναν την εντύπωση (οι τρεις) πως δεν είχε σημασία τι είχαμε κάνει. Η τελική αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωνόταν».

Και το Reuters σημειώνει:

«Μετά από τέσσερα χρόνια οικονομικών θυσιών η Ελλάδα στοιχημάτισε πως θα μπορούσε να συμφωνήσει σε ένα πρόωρο τέλος της διεθνούς διάσωσης. Αντί αυτού βρέθηκε στο Παρίσι μπροστά στην άκαμπτη στάση των δανειστών. Εκείνη η συνάντηση οδηγήθηκε σε ρήξη και έφερε επικίνδυνη πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα. Και εκ νέου καταιγίδα στην Ευρωζώνη».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here