Άρθρο Κόλαφος από Euractiv: «Η Κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή»

0
195

Νέος γύρος Διεθνούς κατακραυγής στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη από ΜΜΕ του Εξωτερικού, αυτή τη φορά με αφορμή τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του Documento για τη λίστα των δεκάδων ατόμων που παρακολουθούσε το «Σύστημα Μαξίμου».

Το Κυριακάτικο φύλλο του Documento «πυροδότησε» νέο κύκλο Διεθνών Αντιδράσεων και εκτενών αφιερωμάτων, βασισμένο στην έρευνα της εφημερίδας για τα πρόσωπα και τον τρόπο που δρούσε το «κύκλωμα» των παρακολουθήσεων.

Πλην των αποκαλύψεων του Documento, περίοπτη θέση στις αναλύσεις των διεθνών ΜΜΕ αποτελεί η επόμενη ημέρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Kυβέρνηση, η οποία «κρέμεται από μία κλωστή», όπως αναφέρει ο τίτλος του δημοσιεύματος του Euractiv.

«Το Eλληνικό Watergate έχει προκαλέσει σεισμό στην πολιτική σκηνή της χώρας τους τελευταίους μήνες, καθώς όπως αποκαλύπτεται, βουλευτές της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφοι παρακολουθούνται από το ίδιο το κράτος»…τονίζεται.

«Η νέα λίστα που δημοσιεύθηκε από τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, πυροδοτεί ακόμη περισσότερες αντιδράσεις, καθώς περιλαμβάνει Υπουργούς, αλλά και τις συζύγους τους, Δημοσιογράφους και Επιχειρηματίες»…αναφέροντας μεταξύ άλλων τα ονόματα του Αντώνη Σαμαρά,  του Νίκου Δένδια, του Βαγγέλη Μαρινάκη και Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Το ρεπορτάζ του Euractiv, καταγράφει τη «σιγή ασυρμάτου» που τηρεί προς ώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις αποκαλύψεις, αλλά και τη χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε ο Γιάννης Οικονόμου κατά του Κώστα Βαξεβάνη το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι ο Μητσοτάκης «δεν θα επιβιώσει πολιτικά από αυτήν την κατάσταση, ιδίως εάν η Europol εμπλακεί ή οι Αρχές της ΕΕ αναλάβουν δράση»…σημειώνει το ρεπορτάζ που κλείνει με ένα μίνι-χρονικό των πρόσφατων εξελίξεων στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, όπως η επίσκεψη της Pega στην Αθήνα εν τη απουσία του Πρωθυπουργού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here