Έκλεισε η συμφωνία του Ιβάν Σαββίδη με τον Βρυώνη: Δημιουργεί συγκρότημα Τύπου και Τηλεόρασης.

0
216

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη με τον ιδιοκτήτη του «Έψιλον» Βρυώνη.

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ θα αποκτήσει τον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού ETV, γράφουν στην ιστοσελίδα τους οι «Τυπολογίες» της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ, που είχαν αποκαλύψει το θέμα. 

Η αγορά αυτή μπορεί να αλλάξει το τηλεοπτικό σκηνικό, καθώς το νέο κανάλι θα είναι πολιτικό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, πρόκειται για μια κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα σηματοδοτώντας την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών

Ο επιχειρηματίας αποκτά το δικό του σταθμό και πληρώνοντας 35 εκατ. ευρώ σε 10 χρόνια – λιγότερα από τα 61 εκατ. ευρώ της προηγούμενης διαδικασίας – μπαίνει στον τηλεοπτικό παιχνίδι, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα. 

Στο MEGA, όπου παραμένει μέχρι στιγμής μέτοχος, υπήρξε συνεπής έναντι των εργαζομένων πληρώνοντας το μερίδιο που του αντιστοιχούσε σε μισθούς και επιδόματα και η επιλογή αυτή τον αποδεσμεύει από το άγχος της συνεννόησης με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη και το Βαγγέλη Μαρινάκη.

Παράλληλα, θα μπορεί από το ETV να υποστηρίξει τους τίτλους του «Έθνους», του «Έθνους της Κυριακής» και της «Ημερησίας» τους οποίους μόλις απέκτησε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο κ. Σαββίδης θα παραμείνει στο Mega για όσο του το επιτρέπει η νομοθεσία. Θα αποφασίσει τα επόμενα βήματά του ανάλογα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ στις 17 Αυγούστου 2017.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here