Έρευνα σε δυο Δικηγορικά Γραφεία στην Κύπρο: Αναφέρονται στα Pandora Papers.

0
369

Έρευνα σε δύο δικηγορικά γραφεία στα οποία γίνεται αναφορά στα Pandora Papers, βρίσκεται σε εξέλιξη από ομάδα του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, μετά και τη δημοσιοποίηση της έρευνας της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ), Χρήστο Κληρίδη.

Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων και σε περίπτωση που προκύπτουν ποινικά αδικήματα, αυτή θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία, ανέφερε ο κ. Κληρίδης ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών.

Ο κ. Κληρίδης είπε ακόμα ότι ενδεχομένως να υπάρχει στη Νομική Υπηρεσία φάκελος που να αφορά το πρόσωπο το οποίο φέρεται, σύμφωνα με τα Pandora Papers, να συνδέεται με τη «Ν. Αναστασιάδης ΔΕΠΕ», καθώς, όπως εξήγησε, είχαν γίνει καταγγελίες για το πρόσωπο αυτό στον πρώην Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ότι «χρησιμοποίησε την Κύπρο για να φυγαδεύσει 115 εκ. δολάρια» και άρα υπάρχει ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από μέρους του και όσων συνεργάστηκαν μαζί του.

Η Επιτροπή Θεσμών διέκοψε τη συζήτηση του θέματος, η οποία θα συνεχιστεί σε νέα συνεδρία.

Σήμερα ενώπιον της Επιτροπής παρέστησαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών, του Τμήματος Φορολογίας, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, της Αστυνομίας Κύπρου, της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, του Τμήματος Έφορου Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας, της Νομικής Υπηρεσίας  της Δημοκρατίας, της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Πηγή  ΚΥΠΕ/Κυριακή Δημητρίου/ΓΒΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here