Έρχονται αυξήσεις και στα δημοτικά τέλη;

0
213

Οι οδηγίες κατάρτισης υποχρεωτικά ισοσκελισμένων ή πλεονασματικών προϋπολογισμών που έστειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας σε περιφέρειες και δήμους κρύβουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για το 2015.

«Η δημοσιονομική θέση των ΟΤΑ ως φορέων Γενικής Κυβέρνησης πρέπει να είναι ισοσκελισμένη ή πλεονασματική» αναφέρεται στην απόφαση που κοινοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Μάλιστα διευκρινίζεται πως: 

«το σύνολο των δαπανών, μη συμπεριλαμβανομένων των χρεολυσίων, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των εσόδων αφαιρουμένων των εσόδων από δάνεια».

Όπως αποκαλύπτει όμως η «Ναυτεμπορική» οι οδηγίες κρύβουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για το επόμενο έτος. Οι αυξήσεις θα γίνονται όταν υπάρχουν αστοχίες στον προϋπολογισμό, κάτι δηλαδή που είναι σχεδόν μόνιμο φαινόμενο σε περιφέρειες και δήμους.

Οι αυξήσεις προκύπτουν από το σημείο της απόφασης που αναφέρει: Οι εγγραφές στο σκέλος των δαπανών που αφορούν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες (όπως υπηρεσία ύδρευσης, υπηρεσία καθαριότητας και φωτισμού) για τον προϋπολογισμό του 2015 θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα το κόστος παροχής της υπηρεσίας σε συνδυασμό με το ύψος των εσόδων που αναμένεται να εισπραχθούν εντός του έτους 2014.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here