Έφη Αχτσιόγλου: «Το σκάνδαλο της Τράπεζας Πειραιώς επιβεβαιώθηκε-Τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης».

0
640

Η Δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, Βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.:

Χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Τράπεζας Πειραιώς επιβεβαιώνοντας, δυστυχώς, το σύνολο της κριτικής που ασκήσαμε και των εκτιμήσεών μας για τη μεγάλη ζημία που υφίσταται το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι πανηγυρισμοί του Υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά τη μεθόδευση της Κυβέρνησης στη διαδικασία και μόνο ως προσβλητικοί μπορούν να εκληφθούν για όποιον αντιλαμβάνεται την έννοια του Δημοσίου συμφέροντος.

Η μεθόδευση ξεκίνησε με τη μη πληρωμή του οφειλόμενου τοκομεριδίου ύψους 166 εκ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς προς το Δημόσιο, συνεχίστηκε με τη διάταξη περί ασυλίας στα στελέχη του ΤΧΣ και ολοκληρώθηκε με τη διαδικασία και τους όρους Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα:

-Από την όλη μεθόδευση το Δημόσιο υφίσταται ζημία άνω των 3 δις

-Η κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων (μικρομετόχων και Δημοσίου) στην ΑΜΚ τους οδήγησε σε απίσχναση (dilution) άνω του 90%.

-Συγκεκριμένοι μεγάλο-επενδυτές ήλεγξαν τη διαδικασία, εξασφάλισαν υπερκέρδη και τον έλεγχο της Τράπεζας.

-Το ποσοστό του Δημοσίου-ως φαίνεται-θα συρρικνωθεί στο 27%, δηλαδή σε μειοψηφικό (non-blocking minority).

Το εξελισσόμενο σκάνδαλο επιβεβαιώθηκε. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης και του ΤΧΣ για τις απώλειες του Ελληνικού Δημοσίου είναι τεράστιες και καμία ασυλία δεν πρόκειται να τις διαγράψει από τη συνείδηση του Ελληνικού λαού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here