«Αίτηση – Διαμαρτυρία» συμπολίτη μας προς τον εποπτεύοντα της Υπηρεσίας Πρασίνου και Κηποτεχνίας κ. Ευάγγελο Σιδέρη.

0
274

Σας παραθέτουμε την «Αίτηση-Διαμαρτυρία» που κατέθεσε στις 27/08/2013 στο Δήμο Κηφισιάς με α.π. 39416/2.8.2013 ο κ. Μαρίνος Παπαδόπουλος, κάτοικος Κηφισιάς, οδός Χαρίτων 15, Τ: 210 778 1045, M: 6974 71 80 71…..προς τον εποπτεύοντα της Υπηρεσίας Πρασίνου και Κηποτεχνίας κ. Ευάγγελο Σιδέρη……

«Ως πολίτης – δημότης της Κηφισιάς – ο κ. Παπαδόπουλος ζητά από τον κ. Σιδέρη όπως ενεργήσει άμεσα τον καθαρισμό και την αποκατάσταση συνθηκών προστασίας της δημόσιας υγείας αναφορικά με τα εν λόγω σιντριβάνια και τον περιρρέοντα χώρο στο πάρκο της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου.

ΖΗΤΑ επίσης να του γνωστοποιήσει εγγράφως ο κ. Σιδέρης, εκτός από τις άμεσα αναλαμβανόμενες ενέργειές του, επιπλέον και στοιχεία για το ακριβές κόστος της αντικατάστασης των μηχανισμών και κάθε σχετικής εργασίας ανακαίνισης των εν λόγω σιντριβανιών που ενεργήθηκαν στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν κομίζοντας αντίγραφα των τιμολογίων της επισκευής τους που όπως φαίνεται έγινε εν είδει προεκλογικής φιέστας αφού τα εν λόγω σιντριβάνια δεν λειτούργησαν – παρόλο που πληρώθηκαν από του πολίτες για να επισκευαστούν και να λειτουργούν καθημερινά – μετά την προεκλογικά γενόμενη επισκευή τους.

ΔΗΛΩΝΕΙ επίσης, ότι επιφυλάσσεται για την άσκηση νομίμων δικαιωμάτων του ενώπιον της Δικαιοσύνης και γνωστοποίησης στην Περιφέρεια, καθώς και στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης της παρούσας απαράδεκτης και επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία κατάστασης που συντρέχει με υπαιτιότητά του κ. Σιδέρη ενόψει της πολύμηνης αμέλειά του στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς για τη διατήρηση της ευταξίας και συνθηκών που δεν θέτουν εν κινδύνω τη δημόσια υγεία στο πάρκο της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου στην Κηφισιά».

Δείτε αναλυτικά την «Αίτηση – Διαμαρτυρία» πατώντας το παρακάτω link…..

files/dangelides/Request_26_08_2013.docx

Με την ευκαιρία αυτή η εφημερίδα Kifisia Press θα ήθελε να τονίσει ιδιαίτερα το θέμα της έκθεσης σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας και δη η ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινης πράξης του άρ. 284 του Ποινικού Κώδικα που ορίζει ότι:

«Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται με φυλάκιση. Αν η παραβίαση αυτή είχε ως συνέπεια να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια, επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή χρηματική ποινή».

Στο πρόσφατο παρελθόν η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ.. Ράικου με αφορμή το θέμα της μη αποκομιδής απορριμμάτων είχε ενεργήσει αυτεπάγγελτα παραγγελία ελέγχου και αυτόφωρης σύλληψης των υπευθύνων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Η εισαγγελέας ζήτησε ειδικότερα να εντοπιστεί ποιοι ευθύνονται για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της έκθεση του πληθυσμού σε κίνδυνο και τα συγκεκριμένα πρόσωπα να συλληφθούν κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Επιπροσθέτως με την εισαγγελική παραγγελία ζητήθηκε:

– Να προσκομιστούν οι εκθέσεις της Υγειονομικής Υπηρεσίας και του ΚΕΕΛΠΝΟ, που διαπιστώνουν κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.

– Να εξεταστούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών αυτών και να διερευνηθεί, αν υπάρχει έκθεση των πολιτών, που να έχουν προσβληθεί από ιούς, λόγω της μη αποκομιδής των σκουπιδιών.

Δημοσιεύουμε μερικές φωτό τόσο των σιντριβανιών του πάρκου της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου, όσο και του έξω από το δημαρχιακό μέγαρο της Κηφισιάς χώρου που συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Δηλαδή, τόσο ο κ. Δήμαρχος όσο και ο κ. Σιδέρης είναι μακράν νυχτωμένοι για το κίνδυνο στον οποίο εκθέτουν δημότες και υπαλλήλους του δήμου Κηφισιάς!

Για να δείτε τις λεζάντες των παρακάτω φωτό, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μια ξεχωριστά:

{joomplucat:26 limit=4}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here