Αδυναμίες / ελλείψεις της διαχείρισης του Δήμου Κηφισιάς το 2014 επί Δημαρχίας Χιωτάκη!……που παρέλαβε η Δημαρχία Θωμάκου.

0
196

Βάσει συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Κηφισιάς και της διεθνούς εμβέλειας εταιρείας KPMG Σύμβουλοι Α.Ε., με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε ειδικός διαχειριστικός έλεγχος επί των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου Κηφισιάς, για τη χρήση από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2014.

Ο κύριος λόγος που πραγματοποιήθηκε ο Ειδικός Διαχειριστικός Έλεγχος ήταν το γεγονός ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Ν. Χιωτάκης ΔΕΝ θεώρησε αναγκαίο να ενημερώσει τον νέο Δήμαρχο κ. Γ. Θωμάκο για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Κηφισιάς, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής από 01 Σεπτεμβρίου 2014, μέσω Πρωτοκόλλου Παράδοσης-Παραλαβής, όπως συνήθως είθισται να γίνεται, με αποτέλεσμα η νέα δημοτική αρχή να μην γνωρίζει τι παραλαμβάνει!……

Με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα δημοτική αρχή αποφάσισε να ξεκινήσει τις διαδικασίες στο να γίνει ένας διαχειριστικός έλεγχος, για τη χρήση από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2014, για να μπορέσει να πληροφορηθεί αναλυτικά, από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο, διαπιστωμένες αδυναμίες και ελλείψεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Δείτε την βιντεοσκοπημένη παρουσίαση (από το 2.25.09 και μετά) του διαχειριστικού ελέγχου της εταιρείας KPMG Σύμβουλοι Α.Ε. από τον οποίο διαπιστώθηκαν αδυναμίες και ελλείψεις οι οποίες παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς στις 11/01/2017…….και τα συμπεράσματα δικά σας:

{videobox}-vIO1QhR2yo{/videobox}

Υ.Γ. Από την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Στάθη Κύρλου (στο 2.46.56), σχετικά με το εύρημα της KPMG που αφορά το μεγάλο υπόλοιπο ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων ύψους ΕΥΡΩ 964.286 (31 Δεκεμβρίου 2014) που οφείλεται σε λογαριασμούς ύδρευσης από την Νέα Ερυθραία και τις σχετικές απαντήσεις / επεξηγήσεις της αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Σ. Παπασπύρου και του αντιδήμαρχου Νέας Ερυθραίας κ. Μ. Καυγαλάκη, έγινε αντιληπτό το εξής ευτράπελο:

Ο κ. Κύρλος, ο οποίος μάλιστα ήταν το 2014 αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας και Οικονομικών Πόρων, δυστυχώς φαίνεται ότι δεν ήταν εις θέση να αντιληφθεί ποία είναι η διαφορά μεταξύ της διαπίστωσης ύπαρξης υπόλοιπου ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων ύψους ΕΥΡΩ 964.286 στις 31/12/2014 που αφορά οφειλόμενους λογαριασμούς ύδρευσης από την Νέα Ερυθραία και του «ελλείμματος» από την είσπραξη οφειλών ύδρευσης!

Υ.Γ.1. Η καθυστέρηση οριστικοποίησης της έκθεσής της KPMG οφειλόταν στην «δυστοκία» ροής των ζητούμενων στοιχείων και των διευκρινήσεων από τα αρμόδια τμήματα του Δήμου.

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here