Ακατάπαυστο το «Ρεζίλεμα» της Προανακριτικής: «Δεν υπήρχε συμφωνία για τηλεοπτική άδεια» λέει ο λογιστής της CCC.

0
481

Φρένο στον κατήφορο της Προανακριτικής δεν μπορεί να βάλει η ΝΔ, με τον διευθυντή λογιστηρίου της CCC, Αντώνη Λιανό, να βάζει το δικό του λιθαράκι στην αποδόμηση της «Καλογριτσιάδας» κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή.

Ο συνεργάτης των Λιβανέζων μεγαλοεπιχειρηματιών ξεκαθάρισε πως η CCC δεν έχει καμία σχέση με το τηλεοπτικό εγχείρημα Καλογρίτσα, υποστηρίζοντας πως τα 3 εκατ. ευρώ ήταν μέρος της συμφωνίας CCC-Τοξότης για την κατασκευή του Al Zahia Center Mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τόνισε πως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με το White House και τους ισχυρισμούς περί συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, προτρέποντας με νόημα τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας να καλέσουν τον Φουάντ Χούρι για να λάβουν τις σχετικές απαντήσεις.

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Λιανός εξήγησε πως τα 3 εκατ. ευρώ δόθηκαν στο πλαίσιο υπεργολαβίας της Τοξότης για κατασκευαστικό έργο στα Η.Α.Ε., το οποίο θα κοστολογήθηκε 50 εκατ. ευρώ και οι δύο πλευρές θα μοιράζονταν κατά το ήμισυ το οικονομικό βάρος της επένδυσης.

Ως προς τη βιασύνη για την αποδέσμευση του ποσού, ανέφερε ότι:

«Υπάρχουν παρά πολλές φορές που τρέχουμε να εκταμιεύσουμε χρήματα. Για μια εταιρεία (CCC) με τζίρο 5 δις ευρώ και 120 έργα σε 40 χώρες του κόσμου, δεν μου ήταν άγνωστο να τρέχουμε για την αποστολή των χρημάτων».

Αποσαφήνισε δε ότι δεν υπήρχε καμία συμφωνία που αφορούσε τη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, αντιτείνοντας στους βουλευτές της ΝΔ πως δεν μπορούσαν να ελέγξουν τον τρόπο που ο Χρήστος Καλογρίτσας θα διαχειριζόταν τα 3 εκατ. ευρώ.

«Όταν δίνεις προκαταβολή δεν ξέρεις τι θα τα κάνει τα χρήματα ο εργολάβος» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τα δώρα δεν επιστρέφονται. Τα δάνεια επιστρέφονται».

Επί αυτού, επισήμανε ότι συμμετείχε σε συναντήσεις για την επιστροφή των 3 εκατ. ευρώ στη CCC.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

Υ.Γ. NON PAPER της K.O. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Καλογρίτσας προσήλθε σήμερα στην Προανακριτική για ΝΑ ΜΗΝ ολοκληρώσει την επανάληψη όσων είχε αναφέρει στη διάτρητη έγκλησή του.

Η ξαφνική του αδιαθεσία δεν μπορεί να καλύψει:

  • Την ύπαρξη εγγυητικής επιστολής, που δείχνει ότι η εταιρεία Βλαδίμηρος Καλογρίτσας είχε στα ταμεία της 8 εκατ. ευρώ ήδη από την 1η Ιουλίου 2016. Δύο μήνες, δηλαδή, πριν από τον διαγωνισμό για τις άδειες. Συνεπώς, καταρρέει με πάταγο το αφήγημα Καλογρίτσα-ΝΔ ότι ήταν «μπροστινός» και ότι δεν είχε χρήματα.
  • Ότι αναδιπλώθηκε στο θέμα των sms. Γιατί, άραγε, ενώ ξεκίνησε την τοποθέτησή του, αναφερόμενος σε αυτά, στη συνέχεια είπε ότι δεν θα τα καταθέσει;
  • Το τρίτο επεισόδιο στο σίριαλ της παρωδίας, που «έπαιξε» σήμερα, με πρωταγωνιστή τον βασικό κατήγορο, ο οποίος αδιαθέτησε για μια ακόμα φορά.

Η Ν.Δ. ευθύνεται πλήρως για την κατάντια και τον συνεχή ευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Σε ένα πράγμα συμφωνούμε, πάντως, με τον κ. Καλογρίτσα: Αυτή η Επιτροπή εξελίσσεται σε φιάσκο και παρωδία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here