Αναπτυξιακή καθίζηση στην Ελληνική Οικονομία το 4ο τρίμηνο!…της Έλενας Λάσκαρη.

0
668

Συρρίκνωση σε τριμηνιαία βάση και αύξηση ΑΕΠ κατά μόλις 1% σε ετήσια βάση δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 4ο τρίμηνο 2019. Οι εξαγωγές και η μικρή καταναλωτική δαπάνη επηρέασαν την πορεία.

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία από την πορεία της οικονομίας το 4ο τρίμηνο. Με βάση τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 4ο τρίμηνο 2019, παρουσίασε μείωση κατά 0,7%, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2019, ενώ σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο 2018 αύξηση μόλις 1%.

Τα δεδομένα αυτά διαμορφώνουν τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας στο 1,9% του ΑΕΠ, επίδοση αισθητά χαμηλότερη σε σχέση με τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, αλλά και τις αναθεωρημένες προβλέψεις διαφόρων φορέων για υπέρβαση ακόμα και του 2%.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:  Επιστροφή στον εφιάλτη των πρώτων μηνών της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου.

Αναπτυξιακή καθίζηση στην ελληνική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2019 δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Κατάρρευση που συνεχίζεται και με το νέο έτος όπως όλα δείχνουν, αφού αυτή τη στιγμή το ελληνικό χρηματιστήριο κατακρημνίζεται σπάζοντας ακόμα και το φράγμα των 700 μονάδων.

Αυτό αποδεικνύει ότι όποια Κυβέρνηση ρίχνει βάρος στην επικοινωνία και την βιτρίνα και όχι στην ουσία της πολιτικής, καταστρέφει την πατρίδα. Όπως έγινε με την διθυραμβική εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 που κατέστρεψε την Ελλάδα.

Δυστυχώς και αυτή Κυβέρνηση προτίμησε να επενδύσει πακτωλούς χρημάτων αλλά και θέσεις εξουσίας, σε επικοινωνεί ο λόγος και εταιρείες δημοσίων σχέσεων. Με αποτέλεσμα αντί να κοιτάξουμε να φέρουμε προκοπή και ανάπτυξη στη χώρα, να παρουσιάζουν το μαύρο-άσπρο.

Ας ελπίσουμε τα υγιή στοιχεία που έχουν απομείνει στην αστική παράταξη, την μόνη παράταξη που έχει φέρει πραγματική ανάπτυξη στην μεταπολίτευση, να επαναστατήσουν και να απαιτήσουν ολική αλλαγή όχι μόνο στο μίγμα αλλά και στην ουσία της πολιτικής της Παρούσας Κυβέρνησης.

Αλλιώς, η χρεοκοπία που έρχεται θα είναι και η τελειωτική…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here