Αναστασία Κοτανίδου για VIP ΜΕΘ: «Γίνεται διαλογή και όχι επιλογή» και αιχμές κατά Μητσοτάκη.

0
303

Τον τρόπο λειτουργίας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας την περίοδο της πανδημίας covid-19, ανέλυσαν, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ), Αναστασία Κοτανίδου, διευθύντρια ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Μαρία Θεοδωρακοπούλου, διευθύντρια ΜΕΘ Αττικόν, Βασίλειος, Μπέκος, διευθυντής ΜΕΘ Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ύστερα κι από τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί με τις καταγγελίες για «VIP ΜΕΘ».

Με θλίψη και απογοήτευση παρακολουθούμε όσα ακούγονται για τις  ΜΕΘ, είπε η κυρία Κοτανίδου και έκανε λόγο για ανυπόστατες ισχυρισμούς περί διακρίσεων ασθενών για εισαγωγή στις ΜΕΘ, αφήνοντας έντονες αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και «αδειάζοντας» επί της ουσίας τον πρωθυπουργό σχετικά με τον ισχυρισμό του ότι οι ασθενείς που δια-σωληνώνονται εκτός ΜΕΘ σε απλό θάλαμο δεν κινδυνεύουν περισσότερο από αυτούς που είναι δια-σωληνωμένοι μέσα στις ΜΕΘ.

Η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, πρόεδρος επιτροπής για ανασυγκρότηση ΜΕΘΗ καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, Πρόεδρος Επιτροπής για Ανασυγκρότηση ΜΕΘ.

«Μετά από πρωτόγνωρη, πολύμηνη, συνεχιζόμενη μάχη με την πανδημία, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το προσωπικό των ΜΕΘ, με θλίψη και απογοήτευση, παρακολουθούμε τη συζήτηση περί της λειτουργίας των μονάδων εντατικής θεραπείας, είτε πρόκειται για την αδόκιμη αναφορά της περασμένης εβδομάδας περί ίδιας φροντίδας εντός και εκτός ΜΕΘ, είτε οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί για διακρίσεις μεταξύ ασθενών»…τόνισε χαρακτηριστικά η Αναστασία Κοτανίδου.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού, λέγοντας ότι υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στα νοσοκομεία και μάλιστα σημείωσε ότι σύμφωνα με τα διεθνή κριτήρια θα έπρεπε ανά 5 κρεβάτια εντατικής να έχουμε 30 νοσηλευτές και εμείς έχουμε 10.

Παράλληλα η Αναστασία Κοτανίδου επισήμανε ότι: «δεν γίνεται επιλογή ασθενών αλλά διαλογή. Η διαλογή, αφορά πολύ σοβαρά επιστημονικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας. Είναι κριτήρια πέντε σελίδων και αφορούν 5 μεγάλες κατηγορίες ασθενών με διαβάθμιση από το 1 έως το 5».

Όπως είπε, στο νούμερο ένα είναι οι ασθενείς σε αναπνευστική υποστήριξη που είναι αιμοδυναμικά ασταθείς και στο 5 είναι οι άνθρωποι που είναι εγκεφαλικά νεκροί και η ΜΕΘ μπορεί να τους εξασφαλίσει έναν πιο αξιοπρεπή θάνατο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here