Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας δημότη Κηφισιάς!

0
241

Προς: Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Νίκο Γ. Χιωτάκη

Κοιν.: Αντιδήμαρχο Χωροτοξίας Πόλης κ. Εμμανουήλ Κουρμαδιά
Επόπτη Τμ. Ελέγχου και Διαχείρισης Περιβάλλοντος κ. Βασίλειο Ξυπολυτά
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς (προς ενημέρωση μελών ΔΣ) κ. Νίκο Παναγιώτου.

Λοιπές Κοιν : Δασική Αρχή, Περιφέρεια Αττικής, Υπουργείο Περιβάλλοντος,
Εφημερίδα: Kifisia Press

Ημερομηνία: 01/02/2014

Θέμα: Η παραβατικότητα στην περιοχή μας, ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή.

Αφορά: Καταπάτηση δασικής έκτασης και Ρύπανση Περιβάλλοντος.

Η παρούσα επιστολή αποτελεί έγγραφη διαμαρτυρία για την απαράδεκτη και ανεύθυνη συμπεριφορά καταπατητών σε δασική έκταση του Δήμου Κηφισιάς σε θέματα σεβασμού προς το περιβάλλον μας.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι σε καθημερινή σχεδόν βάση αλλά ιδιαιτέρως τα Σαββατοκύριακα στο δάσος Κατσιμιδίου της Βαρυμπόμπης έχει εγκατασταθεί επιχείρηση πέιντμπολ (Paintball Hellas.com) – αναψυκτήριο με κερδοσκοπικό σκοπό.

Υπάρχει περίφραξη σ’ ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι στο οποίο έχουν κοπεί αρκετά δέντρα για να δημιουργεί γκαζόν, σε αντίθεση με το διπλανό κομμάτι του στο οποίο υπάρχουν διάφορες κατασκευές από ξύλο και μπετόν.

Χρησιμοποιούν πλαστικά σφαιρίδια με χρώμα τα οποία έχουν εκτοξευτεί σε αρκετή μεγάλη έκταση γης μη γνωρίζοντας εάν είναι χημικά και βλαβερά για το περιβάλλον και τα οποία καταλήγουν στο ρέμα της περιοχής.

Φτάνουν σε σημείο να βάζουν φωτιές είτε για να ζεσταθούν είτε για να κάψουν διάφορα σκουπίδια.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ανεύθυνοι-καταπατητές να δηλώνουν ότι τους ανήκει το κομμάτι αυτό απαγορεύοντας σε πολίτες να διασχίζουν το δάσος είτε πεζοί είτε με τα ποδήλατα.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στην περιοχή μας έχει αλλάξει, αφού οι συγκεκριμένοι επιτήδειοι εκμεταλλευόμενη την αδράνεια της δημοτικής αρχής, να μην εφαρμόζουν τους νόμους και τους κανονισμούς για την μόλυνση του περιβάλλοντος και πιθανόν για προφανείς λόγους την ανοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, να έχουν μετατρέψει το δάσος Κατσιμιδίου σε σκουπιδότοπο.

Είναι απαράδεκτο λοιπόν οι υπηρεσίες του Δήμου να μην έχουν λάβει κανένα προληπτικό ή ουσιαστικό μέτρο προστασίας για την περιοχή μας, αντιθέτως δε με την αδράνεια σας ουσιαστικά ενθαρρύνετε τους παρανομούντες και πρακτικά τους προτρέπετε να συνεχίσουν την καταστροφή της περιοχής μας.

Αναμένουμε λοιπόν τις απαραίτητες ενέργειες του δήμου και παντός υπευθύνου για την λειτουργία της επιχείρησης αυτής εάν πληρεί τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Ειδικότερα σας στέλνουμε τις συντεταγμένες της περιοχής καθώς και φωτογραφικό υλικό της επιχείρησης.

Ευχαριστώ,
Ντέκας Μάριος
E-mail: ntekasmarios@yahoo.gr

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here