Απήχθη από άγνωστους «γλυπτό» στην Εκάλη, δωρεά της διεθνούς φήμης γλύπτριας Βασιλικής!

0
341

Απήχθη από αγνώστους το γλυπτό, βάρους 180 κιλών, το οποίο είχε γίνει δωρεά στο ∆ήµο Κηφισιάς από τη γνωστή, διεθνούς φήµης, καλλιτέχνιδα Βασιλική, προκειµένου να κοσµήσει πλατεία της ∆ηµοτικής Ενότητας Εκάλης η οποία θα έφερε το όνοµα Ελπίδα (Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη) προς τιµή του παγκοσµίως αναγνωρισµένου κοινωνικού έργου που επιτελεί ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών µε Καρκίνο «Ελπίδα» και προσωπικά η πρόεδρός του.

Πρόσφατα συνήλθε το Τοπικό Συμβούλιο Εκάλης. Στην ατζέντα των προς συζήτηση θεμάτων υπήρχε και η εισήγηση των κ.κ. Μαρκεσίνη και Βλάχου, να φέρει η πλατεία της Εκάλης το όνομα της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη. 

Μετά από ενδελεχή συζήτηση, ψήφισε υπέρ μόνο ο Πρόεδρος κ. Γονέος. Τα υπόλοιπα μέλη ψήφισαν κατά ενώ ο Αντιπρόεδρος κ. Δ. Θεοδωρίδης ψήφισε παρόν. Αποτέλεσμα η εισήγηση να απορριφθεί.

Η Bασιλική ή Vassiliki, όπως είναι γνωστή εντός και εκτός συνόρων, έχει γράψει ιστορία στον χώρο της γλυπτικής.

Γεννημένη στην Αθήνα, ξεκίνησε να ζωγραφίζει από νεαρή ηλικία. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο College of Arts στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης και στη συνέχεια στο International School of Arts της Ούμπρια, ενώ έκανε μάστερ στη γλυπτική.

Οι δουλειές της – καλλιτεχνήματα, όπως τις αποκαλούν ανά την Ευρώπη – παρουσιάζονται σε Ελλάδα και Ιταλία κυρίως αλλά και στην Αμερική. Άλλωστε, είναι μέλος του Ινστιτούτου Τεχνών του Σικάγου.  

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here