ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον κ. Παπακωνσταντίνου για το χρέος!!

0
198

Επειδή όμως, κάποιος πρέπει να απαντήσει στον κ. Παπακωνσταντίνου, θα σας παραθέσουμε τα επίσημα στοιχεία για το χρέος και πως δημιουργήθηκε, για σταματήσει ΚΑΙ αυτή η «Σημιτική» προπαγάνδα.

Προπαγάνδα η οποία θα εντείνεται, όσο θα πλησιάζουμε στην έναρξη των εργασιών της επιτροπής της Βουλής, που θα διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μπήκαμε στα μνημόνια. Τα επίσημα στοιχεία για το χρέος και όχι τα «στοιχεία Σημίτη».

Ας δούμε λοιπόν, πώς αναλύεται η αύξηση του χρέους επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας:

Την 31/12/2003 το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης ήταν 182. δισ. ευρώ και την 31/12/2008 διαμορφώθηκε σε 262 δις ευρώ. Δηλαδή αυξήθηκε κατά 80 δις ευρώ.

Πού πήγαν αυτά τα χρήματα:

• 50 δις πήγαν για την πληρωμή τόκων, στο δημόσιο χρέος, που κληρονόμησε η Νέα Δημοκρατία.

•10 δις πήγαν για την πληρωμή αμυντικών εξοπλισμών, που είχαν παραγγελθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και πληρώθηκαν επί ΝΔ.

•2,5 δις πήγαν για χρέη νοσοκομείων, που βρήκε η ΝΔ από προηγούμενα χρόνια.

•7 δις πήγαν για υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Δηλαδή από τα 80 δις τα 70 περίπου, πήγαν για την κάλυψη υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη και αν συνυπολογίσουμε το 2009, χρονιά που το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά πολύ, όπως συνέβη σε όλες τις χώρες, λόγω της διεθνούς κρίσης, η συνολική εικόνα δεν αλλάζει.

–Στο τέλος του 2009, το χρέος ήταν 298 δις ευρώ, δηλαδή αυξημένο κατά 116 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2003.

–Στο διάστημα 2003-2009 οι τόκοι που πληρώθηκαν ήταν 61 δις ευρώ, 20 δις ήταν οι δαπάνες για εξοπλισμούς, χρέη νοσοκομείων και ταμεία που αναλύσαμε παραπάνω. Άλλα 5,2 δις καλύπτουν τις δαπάνες για την απόκτηση προνομιούχων μετοχών των τραπεζών και την αύξηση κεφαλαίου του ΤΕΜΠΜΕ, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας και στήριξης του τραπεζικού συστήματος. Τα υπόλοιπα 30 δις περίπου είναι το έλλειμμα του 2009, όπου φρόντισε να το φτάσει το ΠΑΣΟΚ.

Εν πάση δε περιπτώσει η κυβέρνηση Καραμανλή δανείσθηκε, μεταξύ 2004-2009, πρωτογενώς λιγότερο από 10 δις. Πρόκειται για το μικρότερο ετήσιο ύψος πρωτογενούς δανεισμού τουλάχιστον από την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Αυτά λοιπόν, είνα τα επίσημα στοιχεία για το χρέος και όχι τα «στοιχεία Σημίτη», που ακούμε τις τελευταίες ημέρες και ειδικά στις 17/05/2016 στα κανάλια από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και η ΝΔ για αυτό να… σφυρίζει αδιάφορα!!

Σας παραθέτουμε τα στοιχεία αυτά, πρώτον για ενημέρωση σας και δεύτερον για υπενθύμιση της ΝΔ, μήπως και ο εκπρόσωπος της δεν τα βρίσκει, γιατί μπορεί να είναι και αυτά καταχωνιασμένα μαζί με τα άλλα, αυτά των……περιβόητων προσλήψεων Παυλόπουλου!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here