Απογοητευτικό Θέαμα οι selfie του Μητσοτάκη…την ώρα που καίγεται η Αχαΐα.

0
380

Αιχμηρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το «διήμερο ξεκούρασης» του Πρωθυπουργού στα Χανιά: «Τον ενημερώνουμε ότι έχει καεί η μισή Αχαΐα».

«Το θέαμα του Πρωθυπουργού, που δημοσιοποιεί σέλφι από τις παραλίες, ενώ η χώρα δοκιμάζεται και η Αχαΐα φλέγεται, είναι τουλάχιστον απογοητευτικό»…ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αξιωματικής αντιπολίτευση με αφορμή ένα ακόμα «διήμερο ξεκούρασης» του Κυριάκου Μητσοτάκη, που απολαμβάνει τις παραλίες των Χανίων, ενόσω η χώρα φλέγεται.

«Επειδή ενδέχεται να μην πιάνει σήμα εκεί που βρίσκεται, τον ενημερώνουμε ότι η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που έκαιγε από τη Δευτέρα και υποτίθεται ότι είχε ελεγχθεί, με χαμηλής έντασης ανέμους έκαψε τη μισή Αχαΐα μαζί με δεκάδες σπίτια και περιουσίες»…ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υ.Γ. Πυρκαγιές και καμένες εκτάσεις 2021: Αρνητικά ρεκόρ συγκριτικά με το 2020 και το 2019-Έρευνα Σοκ!

Διανύσαμε ήδη το πρώτο τρίμηνο (το ήμισυ) της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου έτους 2021 και ένας πρώτος απολογισμός αναδεικνύει, ότι ο δασοπυροσβεστικός μηχανισμός δυστυχώς έχει επιτύχει αρνητικά ρεκόρ πυρκαγιών και καμένων εκτάσεων συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα των ετών 2020 και 2019.

Αυτό αποφαίνεται  Έρευνα για πυρκαγιές που διενήργησε ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης-Αντιστράτηγος-Υπαρχηγός ΠΣ ε.α, που έχει μεγάλη γνώση και εμπειρία ως Ειδικός Ερευνητής-Δικαστικός Πραγματογνώμονας Διερεύνησης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Πιο αναλυτικά:

Αριθμός αγροτοδασικών πυρκαγιών

Από την 1η Ιανουαρίου έως και την 31η Ιουλίου 2021 έχουν προκληθεί στην επικράτεια συνολικά (8.360) αγροτοδασικές πυρκαγιές, ποσοστό αύξησης 20,1%, σε σχέση με το 2020 και 11,0%, σε σχέση με το 2019.

Συμπεράσματα κατά τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου έτους 2021, προέκυψαν τα ακόλουθα στοιχεία:

➢ Αύξηση των αγροτοδασικών πυρκαγιών κατά 19,3%, σε σχέση με το 2020 και 10,3%, σε σχέση με το 2019

➢ Αύξηση των καμένων εκτάσεων κατά 49,3%, σε σχέση με το 2020 και 116,6%, σε σχέση με το 2019

➢ Κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και έως σήμερα (πρώτο τρίμηνο) έχει καεί έκταση ίση με την καμένη έκταση ολόκληρου του 2019

➢ Αναποτελεσματικός για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας των εμπρησμών σε δάση κρίνεται ο αρμόδιος διωκτικός μηχανισμός του ΠΣ, αφού εξιχνίασε και συνέλαβε τους δράστες εγκλημάτων εμπρησμού σε δάση (από αμέλεια και από πρόθεση) σε ποσοστό 0,5%

➢ Η αύξηση των καμένων εκτάσεων παρατηρείται ωστόσο σε μια αντιπυρική περίοδο κατά την οποία έχει μισθωθεί για πρώτη φορά στην Ελληνική ιστορία ο μεγαλύτερος αριθμητικά στόλος πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης και συνακόλουθα η μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από τον ιδιαίτερα αυξημένο κόστος της καταστολής των πυρκαγιών δασών και υπαίθρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here