ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ Bloomberg: Τέσσερις Ευρωπαϊκές χώρες πληρώνουν ήδη με ρούβλια την Ρωσία-Άλλες δέκα άνοιξαν λογαριασμό.

0
262

Το Bloomberg δημοσίευσε πριν από λίγο άρθρο το οποίο αναφέρει ότι ήδη Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ξεκινήσει να πληρώνουν σε ρούβλια τη Ρωσία.

Σύμφωνα λοιπόν με το κορυφαίο διεθνές οικονομικό δίκτυο ενημερώσεις, 4 «Ευρωπαίοι Αγοραστές», ήδη εξοφλούν σε ρούβλια τις ποσότητες Φυσικού Αερίου που παίρνουν από τη Ρωσία!

Η συνέχεια όμως είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα: Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, υπάρχουν άλλες 10 χώρες που ήδη έχουν ανοίξει λογαριασμό σε ρούβλια για να εξοφλούν την Ρωσία για το Φυσικό Αέριο που τους δίνει!

Μέχρι στιγμής φυσικά δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση από την Κομισιόν. Άλλωστε το δημοσίευμα έγινε πριν από λίγο.

Τέλος το δημοσίευμα αναφέρει ότι μέχρι τα μέσα Μαΐου δεν αναμένεται να κοπεί το Φυσικό Αέριο σε άλλη χώρα, καθώς δεν θα έχουν λήξει τα συμβόλαια.

Το συμβόλαιο της Ελλάδας λήγει περίπου στις 20 Μαΐου 2022…

Υ.Γ. Ο Μητσοτάκης δεν απαντά αν η Ελλάδα θα πληρώσει σε ρούβλια το Φυσικό Αέριο.

Δεν ανοίγει τα χαρτιά της Κυβέρνηση για το τι θα κάνει με την πληρωμή του Φυσικού Αερίου από τη ρωσική Gazprom και κατά πόσο θα πληρώσει σε ρούβλια όπως απαιτεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δεν ανοίγει τα χαρτιά της κυβέρνηση για το τι θα κάνει με την πληρωμή του Φυσικού Αερίου από τη Ρωσική Gazprom και κατά πόσο θα πληρώσει σε ρούβλια όπως απαιτεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το Μέγαρο Μαξίμου με μία λιτή ανακοίνωση μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, διαβεβαιώνει ότι «υπάρχει ενεργειακή επάρκεια και δεν αναμένεται να προκύψει διαταραχή στην προμήθεια της χώρας».

Η κυβέρνηση σημειώνει ότι οι επόμενες πληρωμές προς την Gazprom πρόκειται να γίνουν το τρίτο 10ημερο του Μαΐου, χωρίς να ξεκαθαρίσει με ποιο νόμισμα θα γίνει η πληρωμή.

«Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ενεργειακά ασφαλής. Να σημειωθεί επίσης ότι από το Υπουργείο Ενέργειας έχει ήδη ανακοινωθεί αναλυτικό σχέδιο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών σε οποιαδήποτε εξέλιξη»…καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Gazprom να κλείσει τις στρόφιγγες για το φυσικό αέριο προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία, μετείχαν:  

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέσβης Ιωάννης Βράιλας, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ Θάνος Δαγούμας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι ήδη τέσσερις ευρωπαϊκές εταιρείες, κόντρα στις ευρωπαϊκές κυρώσεις και συμφωνίες με τη Ρωσία, έχουν πληρώσει σε ρούβλια για την εισαγωγή ενέργειας από τη Ρωσία, σύμφωνα με το αίτημα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Παράλληλα, άλλες 10 Ευρωπαϊκές Εταιρείες που έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς στην τράπεζα Gazprombank ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here