ΕΚΤΑΚΤΟ Ρεπορτάζ: Η «Χρησιμότητα» του Τράγκα και πως η Κυβέρνηση «Μηχανεύεται» το νέο της παιχνίδι για τα ΜΜΕ.

0
198

Υπό εποπτεία της Κομισιόν η πολιτική της χώρας στα ΜΜΕ…

Είναι απίθανο πως η Ελληνική κοινωνία υποδέχεται αναμφισβήτητα μεν γεγονότα και τα μετατρέπει δε, σε παντεσπάνι αποπροσανατολιστικό, δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλ…

Η περίπτωση του αποθανόντος Γιώργου Τράγκα, είναι από τις πλέον κλασικές.

Τράγκας: Μυστήριο η προέλευση των 10 ράβδων χρυσού – Το πόρισμα της Αρχής για το «μαύρο» χρήμα | Ειδήσεις

Εκατομμύρια εκατομμυρίων, που ουδείς γνωρίζει από που προήλθαν και αμύθητη περιουσία για τον πρώην εκδότη.

Το πασιφανές γεγονός…που αγνοούσαν οι πάντες, ενώ ο ίδιος ο αποθανών το διακήρυττε με στεντόρεια φωνή από μικροφώνου (γάμος δεύτερος στις Ηνωμένες Πολιτείες, τρία σπίτια αγόρασα έλεγε ο ίδιος, εκεί κι εκεί κλπ κλπ) τείνει να γίνει το θέμα των ημερών από πολίτες, που αγνοούσαν προφανώς τις υπόγειες εργασίες του εκδότη. Το τι ακριβώς έχει συμβεί, θα το βρει – εάν το βρει – η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ωστόσο αναρωτιέται κανείς με πόση ευκολία οι Έλληνες πολίτες, ιεραρχούν τα γεγονότα που ταλανίζουν την επικαιρότητα.

Δηλαδή όταν ένας βουλευτής, δείχνει να έχει εισπράξει χρήματα από την Novartis και με μαγικό τρόπο σβήστηκε το όνομά του από το έγγραφο του FBI και μάλιστα σβήστηκε επί ημερών Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη, αυτό προφανώς δεν λέει τίποτα μπροστά στα εκατομμύρια του Τράγκα.

-Βγαίνουν  τα παπαγαλάκια του Μαξίμου στο διαδίκτυο, αυγατίζουν το μείζον αυτό θέμα και καταπίνουν αμάσητη μια παραποίηση εγγράφου σε κρατική υπηρεσία.

-Βγαίνουν και οι γραφικοί της κυβέρνησης και υπενθυμίζουν ότι ο κακοποιός Τράγκας τους εξύβριζε. Δεν έχει σημασία εάν ορισμένες φορές είχε δίκιο.

Σημασία έχει ότι έκανε περιουσία υπόπτως και αδικαιολογήτως. Άρα το δίδαγμα που προβάλει η προπαγάνδα τους, είναι  όσο κι αν ασκούν κριτική τέτοια «σαΐνια» στον κ. Μητσοτάκη καμία σημασία δεν έχει…Άσε που με το ποσό της περιουσίας του θα μπορούσε να μειώσει κατά το ένα τρίτο τις οφειλές της Νέας Δημοκρατίας στις τράπεζες…

Προφανώς  όμως φωνάζουν και γιατί στην μια περίπτωση είναι εκατομμύρια και στην άλλη 20ψωροχιλιάδες.

Και προφανέστατα γιατί τα μέσα ενημέρωσης του κ. Μητσοτάκη αναγορεύουν το ένα ως μέγα θέμα, αλλά στο άλλο στην περίπτωση του κ. Λοβέρδου δεν αναφέρουν το τι συνέβη, αλλά δημοσιεύουν…μόνον την απάντηση του.

«Ελλάς το μεγαλείο σου»

Επίσης οι Έλληνες πολίτες δείχνουν να αγνοούν:

-Το θέμα της ακρίβειας της βενζίνης-η ακριβότερη στην Ευρώπη,

-Το θέμα της γενικότερης ανόδου των τιμών των ειδών πρώτης ανάγκης-και εκεί πρωτιά στην Ευρώπη,

-Την ανασφάλεια των Ελλήνων εξαιτίας των πενιχρών τους εσόδων,

-Το γεγονός ότι βρισκόμαστε όσο ποτέ κοντά σε μια σύρραξη με την γείτονα του φρενοβλαβούς Ερντογάν.

Τα θέματα αυτά κι άλλα μείζονα ζητήματα δεν έχουν καμία σημασία προφανώς για τους Έλληνες, διότι δεν τα αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης των δύο γνωστών εκδοτών κυρίως, τα οποία λειτουργούν σύμφωνα με την γενικότερη δημοσιογραφική ρήση πως όταν τα γεγονότα δεν συμφωνούν με την γνώμη μας…τόσο το χειρότερο για τα γεγονότα…

Ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί  η Αντιπολίτευση τηρεί στάση διακριτικής συναίνεσης στο θέμα των εκδοτών. ΜΗΠΩΣ τους έχουν αποδεχθεί ως έναν από τους πυλώνες του καθεστώτος της χώρας;

Η «χρησιμότητα» όμως του αποθανόντος Γιώργου Τράγκα δεν σταματά εκεί…

Η χρησιμότητα του Τραγκα και πως η κυβερνηση εξυφαίνει το νεο της παιχνίδι για τα ΜΜΕ

Τραβάμε για φοροδιαφυγή και τον Δελατόλα, πρώτον για να δείξουμε ότι οι δημοσιογράφοι -που ασκούν κριτική στον Μητσοτάκη όχι όλοι -είναι βουτηγμένοι στην λάσπη και δεύτερον για να δώσουμε απάντηση στην κριτική «τι κάνατε τόσα χρόνια με τον Τράγκα».

Μην κοιτάτε το δέντρο – απλός αποπροσανατολισμός που ερεθίζει τα ταπεινά ένστικτα των κουτσομπόληδων – αλλά το δάσος. Ποιο είναι το δάσος;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ότι έχει αρχίσει και λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις το γεγονός ότι φιμώνει τον τύπο, κυνηγά τους δημοσιογράφους που έχουν αντίθετη άποψη για τα τεκταινόμενα της, γι’ αυτό και η χώρα μας άλλωστε με διεθνή στοιχεία βρίσκεται τελευταία όσον αφορά την Ελευθερία του Τύπου.

Με την σειρά του το γεγονός αυτό -η υπέρ-συγκέντρωση Μέσων Ενημέρωσης και Πλούτου σε ολίγους, όπως το διατύπωσε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής – μην ξεχνάτε ότι είναι το υπέρ-όπλο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς μέσω αυτών των Μέσων Ενημέρωσης επιχειρεί την αποσιώπηση γεγονότων, την διαστρέβλωσή τους, τις πιέσεις κάθε είδους κατά αντιπάλων και φυσικά το γενικότερο «ξέπλυμα».

Υπό την έννοια αυτή, τι μπορεί να κάνει αυτή η έρμη η Κυβέρνηση απέναντι σε εκείνους που δεν υπακούουν στα κελεύσματά της; Μα φυσικά να πιαστεί από ακραία φαινόμενα και να τους απαξιώσει.

(Παράκληση η κατανόηση του κειμένου να γίνει από την αρχή προς το τέλος διότι εάν το κάνετε αντίθετα θα βγει αθώος ο…Τράγκας).

Έτσι να είστε σίγουροι ότι, εντός των επόμενων μηνών, θα δούμε όλη την σαπίλα της Ελληνικής Δημοσιογραφίας που θα έχει όμως πάντα σχέση με εκείνους που βρίζουν τον Μητσοτάκη και την παρέα του.

Ουδείς εκ των ελεγχόμενων από την Δικαιοσύνη και μάλιστα πολλαπλώς και σε πολλά επίπεδα υποστηρικτών του κ. Μητσοτάκη δεν θα ελεγχθεί περαιτέρω και δεν θα διωχθεί.

Πως άλλωστε η Κυβέρνηση θα ελέγξει αυτούς που χρυσοπληρώνει και που είναι υπάκουοι στις επιθυμίες της;

Έτσι παρουσιάζεται το οξύμωρο γεγονός η Κυβέρνηση να κυνηγά όσους λένε αλήθεια και να προστατεύει όσους χρυσώνουν τα ψέματα και τις ενέργειές της και οι οποίοι θα έπρεπε για μύρια όσα να έχουν ήδη ελεγχθεί.

Είναι φυσικό να θεωρεί ο κ. Μητσοτάκης ότι έτσι θα πείσει και το Ευρωπαϊκό κοινό για τις προθέσεις του:

-«Τέτοιοι είναι αυτοί που λένε ότι τους κυνηγάω».

-«Παρανομούν».

Είναι κι αυτό ένα επιχείρημα, ωστόσο η ιστορία δείχνει, πως όποιοι δεν σκέφτονται και ενεργούν αυταρχικά εκτός δημοκρατικών κανόνων δίχως αύριο, επιτυγχάνουν δυο πράγματα:

-Πρώτον στο τέλος δεν πείθουν κανέναν, 

-Δεύτερον…το αύριο έρχεται πιο γρήγορα…

Υ.Γ. Σήμερα η Κομισιόν, με τον πλέον επίσημο τρόπο, έθεσε την Ελλάδα υπό εποπτεία για την πολιτική της Κυβέρνησης στα ΜΜΕ, διερευνά την «επιδότηση ΜΜΕ» μέσω κρατικών κονδυλίων («λίστα Πέτσα»), ενώ προειδοποιεί με μέτρα για την καθυστέρηση όσον αφορά την υιοθέτηση της οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα, η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να υποβαθμίσει τον ρόλο των διεθνών οργανώσεων. Τώρα καταλάβατε την πρεμούρα Μητσοτάκη ή Μπαααα;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here