ΑΣΥΣΤΟΛΗ ΑΣΕΒΕΙΑ ενός διαδηλωτή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

0
278

Ένας από τους διαδηλωτές που βρέθηκε στις 25/04/2018 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατά της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων, αποφάσισε κάποια στιγμή να χαλαρώσει παίζοντας το κομπολόι του και…..να απολαύσει τη θέα της πλατείας συντάγματος!

Τα λύματα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατά τη συγκέντρωσή τους στην πλατεία Συντάγματος……

Κανείς δεν θα τον κατηγορούσε για αυτό, αν δεν έβαζε το πόδι του πάνω στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη δείχνοντας έτσι ασέβεια σε ένα μνημείο που αποτίνει φόρο τιμής στους πεσόντες των πολέμων.

Καλές και θεμιτές οι διαμαρτυρίες, αλλά πάνω από όλα πρέπει να σεβόμαστε μνημεία σαν και αυτά και να μαθαίνουμε την ιστορία τους.

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ τη στάση του διαδηλωτή με το πόδι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο Σύνταγμα, για την πώληση λιγνιτικών μονάδων.

Η Ένωση αναφέρει ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από άλλους εργασιακούς χώρους και ότι «μπορεί δυστυχώς να υπάρξουν και απαράδεκτα φαινόμενα όπως συνέβη με την ασεβή στάση του συγκεκριμένου πολίτη στο κενοτάφιο στον «Άγνωστο Στρατιώτη». 

Υποστηρίζει, επίσης, ότι η αναπαραγωγή και ο κακόβουλος σχολιασμός αποπροσανατολίζουν από το «μεγάλο ξεπούλημα» των λιγνιτικών μονάδων.

Σύμφωνα με το Άρθρο 201 του Ποινικού Κώδικα: 

«Όποιος αφαιρεί αυθαίρετα νεκρό ή μέλη του ή την τέφρα του, από εκείνους που έχουν δικαίωμα να τα φυλάξουν ή ενεργεί πράξεις υβριστικά ανάρμοστες σχετικές με αυτά ή με τάφο, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here