Βάλτε Βέτο ΤΩΡΑ στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας!

0
216

Μην βάλετε την Τουρκία στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα…

Η Τουρκία αποκτά ακόμη ισχυρότερο πολιτιστικό αποτύπωμα στη βαλκανική χώρα, όπου ανθεί ο ανθελληνισμός και η Ελληνική μειονότητα βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών.

Την ώρα μάλιστα που τα Ελληνικά σχολεία της Αλβανίας, τον γηγενών της Βορείου Ηπείρου δηλαδή, κλείνουν, η Τουρκία πραγματοποιεί απόβαση σε όλα τα μέτωπα. Η είδηση ότι στην Αλβανία πλέον ανοίγουν τούρκικα σχολεία, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει.

Είναι αυτονόητο ότι η απαράδεκτη δέσμευση της ελληνικής πλευράς η οποία εμπεριέχεται στην υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ, ότι «θα συμβάλουμε στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας», πρέπει άμεσα να ανακληθεί.

Η Αλβανία έχει μετατραπεί σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Τουρκίας, σε απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας, σε κράτος που κάνει εθνοκάθαρση κατά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Το βέτο είναι μονόδρομος.

Όσο η Ελληνική διπλωματία συνεχίζει να στηρίζει εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων την «Ευρωπαϊκή προοπτική» κρατών των Βαλκανίων, η Τουρκία καταφέρνει να διεισδύει ολοένα βαθύτερα σε αυτές, διαμορφώνοντας ακόμη και την επόμενη ημέρα με βάση τα συμφέροντά της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Αλβανία, που πλέον εισάγει τα τουρκικά ως δεύτερη γλώσσα στα σχολεία της, υποκύπτοντας σε ένα πάγιο αίτημα της Άγκυρας.

Λίγες μόνον ημέρες μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αλβανία, ξεκίνησε με ταχύτατο ρυθμό η προσπάθεια να υλοποιηθεί η Tουρκοαλβανική συμφωνία που αφορά την εκπαίδευση, και ειδικά την εισαγωγή της Τουρκικής γλώσσας στα Αλβανικά σχολεία.

Όπως αποκαλύπτει η έγκυρη ιστοσελίδα «himara.gr», τα 9ετή (δημοτικό και γυμνάσιο) σχολεία της Αλβανίας, χωρίς να χάσουν χρόνο και φυσικά μετά τη σχετική εντολή του Υπουργείου Παιδείας, έχουν αρχίσει να ρωτούν μαθητές και γονείς για τις προτιμήσεις τους σχετικά με την εισαγωγή της Τουρκικής γλώσσας ως μαθήματος επιλογής (ως δεύτερη ξένη γλώσσα).

Η ιστοσελίδα δημοσιεύει μάλιστα μηνύματα που δάσκαλοι έστειλαν σε γονείς μαθητών, προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία με σκοπό την εκκίνηση της διδασκαλίας της Τουρκικής.

Η Τουρκία επιζητούσε εδώ και χρόνια αυτό το αποτέλεσμα, με τις πρώτες σχετικές συμφωνίες να υπογράφονται ήδη από το 2018 και τους Τούρκους αξιωματούχους να πιέζουν συνεχώς για την υλοποίησή του.

Μετά την τελευταία επίσκεψη Ερντογάν, όπως φαίνεται, ο στόχος πραγματοποιήθηκε, κι έτσι η Τουρκία αποκτά ακόμη ισχυρότερο πολιτιστικό αποτύπωμα στη βαλκανική χώρα, όπου ανθεί ο ανθελληνισμός και η ελληνική μειονότητα βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών.

Φυσικά, η Τουρκική επιρροή στη γείτονα, που εκφράζεται με κάθε τρόπο, αυτά ακριβώς τα στοιχεία θα επιδιώξει να μεγεθύνει, προκειμένου να διατηρεί και να ισχυροποιεί το βαλκανικό της προγεφύρωμα.

Το μόνο που μένει να δούμε, πλέον, είναι την Αλβανική Κυβέρνηση να προσπαθεί να «επιβάλει» τα τουρκικά και σε σχολεία της περιοχής της αναγνωρισμένης Ελληνικής Εθνικής μειονότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here