Βάσεις 2021 Βατερλώ: Τους 2 στους 5 ήτοι 40.000 Ελληνόπουλα απέρριψε η Νίκη Κεραμέως με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

0
382

Διαπλοκή και «παράπλευρες απώλειες» της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής 2021…

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής έχουν πολλαπλές συνέπειες, «προϊόντα», βεβαίως του νέου συστήματος πρόσβασης στα ΑΕΙ (με εκρηκτικό μείγμα την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τις αλλαγές στο μηχανογραφικό με επιλογή λίγων τμημάτων και την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων).

Η υπουργός Παιδείας δεν μας διέψευσε καθόλου. Ίσα ίσα σε κάποιες περιπτώσεις μας έκανε να φαινόμαστε μετριοπαθείς. Στις βάσεις εισαγωγής αναφερόμαστε και στον αριθμό των υποψηφίων που αποκλείστηκαν. Στον αριθμό κενών θέσεων στα Πανεπιστήμια αναφερόμαστε. Στα ρεκόρ που έσπασε αναφερόμαστε.

Έχουμε και λέμε: Από τις 79.000 περίπου θέσεις εισακτέων καλύφθηκαν περίπου 63.000. Άρα 16.000 θέσεις έμειναν κενές, άδειες, χωρίς εισακτέους, με δεκάδες τμήματα χωρίς φοιτητές!

Από τους 103.000 περίπου υποψήφιους, θέση βρήκαν στα ΑΕΙ και στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές οι 63.000 περίπου. Άρα 40.000 υποψήφιοι, τα 2/5 του συνόλου των υποψηφίων, έμειναν εκτός. Αποκλείστηκαν!

Να είναι καλά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τα Κολέγια που θα αυγατίσουν την πελατεία τους. Το σλόγκαν: Με 8.000 μόρια δεν χωράς στο δημόσιο ΑΕΙ με 8.000 ευρώ χωράς και παρά-χωράς στο Κολέγιο.

Πάνω από 22.000 υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων δεν έκαναν μηχανογραφικό, να το πούμε πιο σωστά δεν τους επέτρεψε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής να κάνουν μηχανογραφικό.

Αφετέρου υποψήφιοι με υψηλές βαθμολογίες, που είχαν την «ατυχία» να επιλέξουν σχολές με ειδικά μαθήματα τον καιρό της ΕΒΕ αποκλείστηκαν από σχολές και τμήματα της προτίμησής τους.

Κοντολογίς, μια «σαλάτα» αποτελεσμάτων που οδηγεί υποψήφιους με υψηλές βαθμολογίες να μην μπορούν να πιάσουν τη σχολή της προτίμησής τους και άλλους να «κόβονται» από την είσοδο των Πανεπιστημίων από τις παράδοξες τεχνικές της ΕΒΕ.

Η απογείωση των βάσεων εισαγωγής στο ανακάτεμά της με την δραματική αύξηση των αποκλεισμένων από τα Πανεπιστήμια δεν επιφυλάσσουν δυσάρεστη πραγματικότητα μόνο στους χιλιάδες υποψηφίους αλλά στο σύνολο της μέσης (Λύκεια) και ανώτατης εκπαίδευσης (ΑΕΙ).

Στο βάθος δεν περιμένει…κήπος αλλά η «Αθηνά Νο2» και η αρχή μιας νέας «χρυσής εποχής» για τα Κολέγια, τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία, δηλαδή, βαδίζουμε στην αποθέωση του ιδιωτικού και όποιος αντέξει.

Ας δούμε, όμως τα πράγματα με μια σειρά.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ: ΜΕ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ 120.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ 1,3ΕΚ ΕΥΡΩ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΑ 80.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ;

Υ.Γ. Διαφθορά: Δώρο στα Ιδιωτικά ΙΕΚ 40.000 υποψήφιοι-Το 40% των μαθητών εκτός τριτοβάθμιας.

Υ.Γ.1. Αλέξης Τσίπρας Βάσεις 2021: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι μαθητές κόπηκαν, σε περίπτωση επανεκλογής του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με μαθητές υποψήφιους της Αρχιτεκτονικής που αν και αρίστευσαν στη συνολική βαθμολογία δεν κατάφεραν να περάσουν στην πρώτη τους επιλογή.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here