Βίντεο ΚΟΛΑΦΟΣ για τα αποθεματικά της Χώρας: Πως χάσαμε 1,3 δις σε δύο μήνες κ. Σταϊκούρα;

0
256

Ερωτήματα σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, ανά συγκεκριμένες περιόδους, θέτει ο Τρύφων Αλεξιάδης, καθώς προκύπτει ότι το αποθεματικό μειώθηκε κατά 1,3 δις μέσα σε διάστημα δυο μηνών.

ΤΡΥΦΩΝ-ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από ένα βίντεο, αναρωτιέται πόσο ήταν το αποθεματικό της χώρας στις 31 Δεκεμβρίου 2021, σε σχέση με σήμερα, παραθέτοντας μάλιστα δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών και υπουργών της κυβέρνησης.

Ο κ. Αλεξιάδης, αρχικά, παρουσιάζει στιχομυθία που είχε στις 21 Ιανουαρίου 2022, σε τηλεοπτική εκπομπή, με τον βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου.

«Εμείς παραλάβαμε από τη ΝΔ μηδέν αποθεματικό. Θα ήθελα να μου πει ο κ. Παπαδημητρίου, 31 Δεκεμβρίου 2021, το αποθεματικό της χώρας πόσο ήταν;», ρώτησε ο βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, για να απαντήσει ο κ. Παπαδημητρίου: «Μεγαλύτερο από εκείνο που υπήρχε στις εκλογές του 2019. Νομίζω είναι 41 δις ευρώ».

Στη συνέχεια, στις 17 Μαρτίου 2022, ο Τρ. Αλεξιάδης, θέτει παρόμοια ερώτηση προς τον Yπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. «Ποιο είναι το αποθεματικό, τέλη Φεβρουαρίου. Τα 41 δις που λέγατε στις 31 Δεκεμβρίου 2021…».

Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι τα σημερινά ταμειακά διαθέσιμα της χώρας 39,7 δις.

Ο κ. Αλεξιάδης επανήλθε για το ίδιο θέμα, όταν στις 23 Μαρτίου 2022, μιλώντας από το Βήμα της Βουλής, σημείωσε ότι έχουμε μείωση κατά 1,3 δις του αποθεματικού σε δύο μήνες, καλώντας τον Yπουργό Οικονομικών να καταθέσει έναν πίνακα που «να λέει στις 31/12 το αποθεματικό ήταν 41 δις, όπως είχατε πει, μέσα στο δίμηνο έγιναν αυτές οι εισροές αυτές οι εκροές και είναι τώρα κατά 1,3 δις μειωμένο».

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Σταϊκούρας, τόνισε για τα αποθεματικά. «Σήμερα 38,6 δις ευρώ, τέλους του έτους περίπου 34 δις ευρώ».

Το βίντεο που ανάρτησε ο κ. Αλεξιάδης κλείνει με ειρωνικό τόνο κατά όσων υποστηρίζουν στην κυβέρνηση.

Ουσιαστικά, ο βουλευτής αξιωματικής αντιπολίτευσης στέκεται στο γεγονός ότι τα 41 δις, στις 31 Δεκεμβρίου 2021, έγιναν σήμερα 39,7 δις, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, ο οποίος, όμως, λίγες ημέρες αργότερα ανακοίνωσε άλλα ποσά, από τα αρχικώς ανακοινωθέντα.

Υ.Γ. Ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι μια επιθεώρηση μόνος του…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here