ΒΟΜΒΑ Κακλαμάνη για Ρούβλια και Gοlden Boys.

0
305

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατία Νικήτας Κακλαμάνης στο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελλιγώνη.

Για το ενδεχόμενο να πληρωθεί το Φυσικό Αέριο σε ρούβλια είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής:

«Έχουμε την μεγάλη μας βιομηχανία που λέγεται Τουρισμός κ. Μελιγγώνη. Αυτή η βιομηχανία για εμάς είναι ανάσα ζωής. Προβλέπεται ότι θα φτάσουμε στα επίπεδα του 2019, άρα θα μπούνε στα Ταμία μας κάποια δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία τα χρειαζόμαστε και πάρα πολύ μάλιστα και σας λέω σαν Έλληνας πολίτη αλλά και σαν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είναι προσωπική μου η άποψη, ουδόλως με ενδιαφέρει πως θα πληρωθούν (σ.σ.ρούβλια).

Με ενδιαφέρει να έχει ο τόπος μου ενεργειακή επάρκεια, κάτι που το διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός και δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της Τουριστικής περιόδου.

Είναι δυνατόν να βάλουμε σε διακινδύνευση την λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων τώρα που αρχίζει ο Τουρισμός; Και από εκεί και πέρα, η Ευρώπη αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ανίσχυρη να έχει μια κοινή πολιτική διότι είναι μέρος της κοινής εξωτερικής πολιτικής και αυτό το οποίο με ρωτήσατε».

Για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας είπε: «Αυτή τη στιγμή τι βλέπουμε κ. Μελιγγώνη; Βλέπουμε μια Αμερική η οποία κάνει το κουμάντο. Ήρθε στην τελευταία σύνοδο κορυφής στην Ευρώπη ο κ. Μπάιντεν ως μεταπράτης. Επέβαλε τους όρους των ποινών. ΟΚ. Πρέπει να τιμωρηθεί η Ρωσία, κάνεις λογικός άνθρωπος δεν λέει το ανάποδο.

Μας πούλησε το υγροποιημένο δικό του αέριο χωρίς να ξέρουμε ακόμα σε ποια τιμή και σηκώθηκε και έφυγε. Και ποιος υφίσταται τις επιπτώσεις; Αφήστε τη Ρωσία που είναι ο εισβολέας. Δεν με ενδιαφέρει. Οι επιπτώσεις που είναι κ. Μελιγγώνη; Στην Ευρώπη… και κατέληξε ως προς το αν θα γίνει η πληρωμή σε ρούβλια λέγοντας  «Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να το μάθω (σ.σ. πως θα γίνει η πληρωμή). Με ενδιαφέρει να υπάρχει συνεχής ροή ενέργειας στον τόπο μου».

Ως προς τα Golden Boys στις ΔΕΚΟ είπε: «Βέβαια το χιλιάρικο την ημέρα (σ.σ. εισόδημα) με τις συνθήκες που ακόμα βιώνουμε. Μην κοιτάτε που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, περάσαμε 2 χρόνια εξίσου δύσκολα. Δύσκολα, εννοώ όχι μόνο ψυχολογικά, αλλά και οικονομικά. 42 δις βγήκανε και δοθήκανε για να κρατηθεί στο βαθμό που κρατήθηκε η οικονομία της Ελλάδος. Άρα υπό αυτήν την έννοια, αυτά τα ποσά νομίζω είναι υπερβολικά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here