ΒΟΜΒΑ Καλίν: «Ελήφθησαν αποφάσεις στις Βρυξέλλες»!

0
238

-Τι είπε για την συνάντηση με την Σύμβουλο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

-Κρυφή διπλωματία;

Για αποφάσεις που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες με τη Σύμβουλο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Άννα Μαρία Μπούρα, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και αναφερόμενος στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Καλίν υποστήριξε το Σάββατο ότι στην ατζέντα της Τουρκίας δεν είναι να κάνει καβγάδες με την Ελλάδα.

«Θέλουμε ένα περιβάλλον γαλήνης και ηρεμίας στο Αιγαίο. Προφανώς, η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που καθόμαστε και παρακολουθούμε τι κάνουν καθημερινά. Για να αποτρέψουμε αυτές τις εντάσεις, πιθανά ατυχήματα και ανεπιθύμητες καταστάσεις, λέμε να ανοίξουμε και να λειτουργήσουμε τους διαύλους επικοινωνίας»…δήλωσε, ενώ προειδοποίησε ότι:

«Το μήνυμα που έδωσε ο πρόεδρός μας στην Ελληνική πλευρά, στον Έλληνα Πρωθυπουργό Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή ήταν σαφέστατο και κατηγορηματικό. Ας λύσουμε τα θέματά μας οι δυο μας. Πρέπει να γνωρίζετε και να καταλάβετε ότι η πολιτική σας να ασκείτε πίεση στην Τουρκία εμπλέκοντας τρίτα μέρη δεν θα αποφέρει αποτελέσματα».

Η «έκκληση του Καλίν».

Ο στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη επίσης σε μία έκκληση:

«Αυτή είναι η έκκλησή μας. Ως δύο κοινωνίες, δύο χώρες που μοιράζονται την ίδια γεωγραφία και έχουν ένα κοινό ιστορικό υπόβαθρο, μπορούμε να επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα μέσω διαπραγματεύσεων, αμοιβαίου διαλόγου και διατηρώντας ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Ήμασταν πάντα ένα βήμα μπροστά ως προς αυτό».

Η συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στη συνάντηση με την Ελληνίδα ομόλογό του, Άννα Μαρία Μπούρα, στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα.

«Προτιμούμε αυτές οι εντάσεις και οι συγκρούσεις να μειωθούν στο ελάχιστο, προχωρώντας με βάση τις αποφάσεις που λάβαμε εκεί. Τα ζητήματα επιλύονται μέσω ειρήνης και διαπραγματεύσεων. Αλλά όταν υπάρχει παραβίαση δικαιωμάτων, παραβιάσεις των συνόρων ή παρενοχλήσεις κατά της Τουρκίας, η Τουρκία δεν θα διστάσει να απαντήσει»…είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here