Βρώμικη επίθεση Άγκυρας εναντίον Μητσοτάκη: Ενοχλήθηκαν από το «Έγκλημα Γενοκτονίας».

0
479

Άθλια και βρώμικη επίθεση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Hami Aksoy εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Τούρκος εκπρόσωπος μίλησε με υποτιμητικό τρόπο για τους Έλληνες κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή και υπογράμμισε ότι εκείνοι ήταν που διέπραξαν τις θηριωδίες κατά των Τούρκων πριν από έναν αιώνα και όχι οι Τούρκοι εναντίον των Ελλήνων!!!

Στην τουρκική ανακοίνωση, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο για το «Έγκλημα της Γενοκτονίας», αναφέρονται τα εξής:

«Απορρίπτουμε ως αβάσιμους, ψευδείς και συκοφαντικούς τους εχθρικούς ισχυρισμούς του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά της ιστορίας μας αλλά και του σήμερα κατά την ομιλία του στο «Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας» που οργανώθηκε στην Αθήνα στις 6-8 Δεκεμβρίου 2019».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Αν η ελληνική ηγεσία δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τους ρίξαμε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας και θέλει να έρθει αντιμέτωπη με την ιστορία, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία καταδίκασε την Ελλάδα να καταβάλει αποζημίωση για τις σφαγές, τις θηριωδίες και τα εγκλήματα πολέμου, που, σύμφωνα με την έκθεση της Διερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών χωρών, διέπραξε ο ελληνικός στρατός εναντίον των Τούρκων κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ανατολίας».

«Καλούμε την ελληνική ηγεσία, όπως έκανε κι ο Έλληνας πρωθυπουργός Βενιζέλος, που υπέδειξε υποψήφιο για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ, τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας και αγωνιστή κατά του κατοχικού ελληνικού στρατού, να σταματήσει να ονειροβατεί και να ακολουθήσει τις αρχές της φιλίας και της καλής γειτονίας»….καταλήγει η τουρκική απαράδεκτη ανακοίνωση.

Τέλος, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να συμπεριφέρεται με βάση τις αρχές τις φιλίας και της καλής γειτονίας.

Υ.Γ. Δένδιας: Η Λιβύη εκβιάστηκε να υπογράψει τη συμφωνία με την Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here