Γιουροβίζιον: Όταν η Ελλάδα το 1976 τραγούδησε για την εισβολή….η EBU έθεσε όρο να μην επιτρέπονται τα πολιτικά τραγούδια!

0
288

Η Ελλάδα, με το μοιρολόι της μαυροφορεμένης Μαρίζας Κωχ, «Παναγία μου – Παναγία μου», προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και τάραξε τα νερά της Γιουροβίζιον το 1976……Το τραγούδι – επιλογή του Χατζιδάκι – μιλούσε για την Τουρκική εισβολή και το δράμα του Κυπριακού λαού.

Οι διοργανωτές απέτρεψαν την τραγουδίστρια να βγει να τραγουδήσει το κομμάτι ή αν το έκανε, να υπόγραφε πρώτα ένα χαρτί που θα έλεγε ότι αναλαμβάνει η ίδια την ευθύνη, αφού κυκλοφορούσε η φήμη ότι Τούρκος ελεύθερος σκοπευτής θα στόχευε την Κωχ την ώρα της εμφάνισής της!

Στην Τουρκική τηλεόραση, τη στιγμή του Ελληνικού τραγουδιού, διακόπηκε η μετάδοση.

Η EBU, τιμώρησε την στάση της Τουρκίας τότε, απαγορεύοντας της τη συμμετοχή έως το 1979, όπου και επέστρεψε, ενώ παράλληλα έθεσε όρο να μην επιτρέπονται πολιτικά τραγούδια στο διαγωνισμό.

40 χρόνια μετά, η Ουκρανία χρησιμοποιεί τον διαγωνισμό για να «ξεπλύνει» τους νεοναζί της Ουκρανίας. Επιλέχθηκε τραγούδι ενάντια στην Ρωσία, αφιερωμένο σε συνεργάτες του Χίτλερ με την ανοχή της EBU!!…..ΕΥΓΕ!!

Δείτε το μοιρολόι της μαυροφορεμένης Μαρίζας Κωχ, «Παναγία μου – Παναγία μου»…….

{videobox}5oYT4q7Olcs{/videobox}

Υ.Γ. Όταν η Ελλάδα τραγούδησε για την Εισβολή και η ΕBU απέκλεισε τα πολιτικά τραγούδια!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here