Γιώργος Θωμάκος: «Η περιπέτεια μου με τον κορωνοϊό και η ανάγκη εμβολιασμού όλων»

0
506

Ο Γιώργος Θωμάκος επέστρεψε υγιής εδώ και λίγες ημέρες στο σπίτι του, μετά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο «Σωτηρία» λόγω κορωνοϊού.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, περιέγραψε με απλό αλλά και συγκινητικό τρόπο την περιπέτειά του και έστειλε το μήνυμα του εμβολιασμού προς όλους.

«Είναι αυτονόητο ότι με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα μετά από αρκετό καιρό στις συνεδριάσεις μας», είπε ο Γιώργος Θωμάκος ξεκινώντας τη σύντομη ομιλία του. «Ήταν 12 ημέρες νοσηλείας και πριν από αυτήν μία εβδομάδα στο σπίτι, ένα μεγάλο διάστημα μακριά από την άμεση δράση του Δήμου μας».

Να πω δυο λόγια που μπορεί να βοηθήσουν κάποιους, έστω κι έναν άνθρωπο…

«Εισήχθην για πνευμονία, ο Covid-19 μου έκανε πνευμονία ενώ ήμουν διπλό-εμβολιασμένος. Πολλοί γνωρίζετε ότι ελάμβανα έως και υπερβολικά για κάποιους μέτρα και θα συνεχίσω να τα λαμβάνω, αλλά όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετά.

Είναι φυσικό και ανθρώπινο, μπαίνοντας στο νοσοκομείο να φωλιάζει ο φόβος, η ανασφάλεια, το άγνωστο αύριο. Από την άλλη, αρκούν λίγες ώρες εκεί για να νιώσεις σε μεγάλο βαθμό σιγουριά, ότι υπάρχει ένα ολόψυχο, υπεράνθρωπο δόσιμο, όλου του προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού.

Εγώ ήμουν στο «Σωτηρία» αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει διάκριση, παρά τον κορεσμό των νοσοκομείων, παρά το γεγονός ότι μόλις αδειάζει κρεβάτι την επόμενη μέρα το πολύ, καλύπτεται ξανά. Με υπομονή, γιατροί και νοσηλευτές ασκούν καθήκοντα, εξηγούν, καταπραΰνουν και βοηθούν.

Στη δική μου περίπτωση υπήρξε – ήταν αναμενόμενη, μου είχε γίνει γνωστό έγκαιρα – μία μικρή επιδείνωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, τις πρώτες 2-3 μέρες. Όλα αντιμετωπίστηκαν με οξυγόνο, το οποίο μου χορηγείτο με σωληνάκια ούτε καν με μάσκα.

Μετά από περίπου 5-6 μέρες δεν χρειαζόμουν οξυγόνο παρά μόνο λίγο, βέβαια ελάμβανα συνεχώς ενδοφλέβιες αντιβιώσεις, αντιπηκτικά και άλλα πολλά. Ο πυρετός ελέγχθηκε πολύ γρήγορα, έχουν τον τρόπο να ρίχνουν τον πυρετό. Το ζήτημα είναι το οξυγόνο του ασθενούς και πώς αυτό κυμαίνεται. Ωστόσο μέχρι να γίνει η απευκταία διασωλήνωση, υπάρχουν πάρα πολλές σκάλες για το οξυγόνο, πολλές δυνατότητες να χορηγηθεί οξυγόνο στον ασθενή με άλλους τρόπους χωρίς να χρειαστεί να φτάσει σε αυτή.

Εκεί θέλω να καταλήξω. Το εμβόλιο δεν μας προστατεύει από το να κολλήσουμε, κολλάμε άνετα και οι εμβολιασμένοι, όμως το εμβόλιο σώζει τη ζωή μας, μας επιφυλάσσει μία ανθρώπινη, αξιοπρεπή, χωρίς βασανισμούς νοσηλεία.

Στην 7η πνευμονολογική του «Σωτηρία» και πιθανόν σε όλο το νοσοκομείο, αυτές τις 12 ημέρες ούτε ένας εμβολιασμένος δεν μπήκε ΜΕΘ, αυτό μου έλεγαν οι θεράποντες ιατροί μου.

Αυτό το μήνυμα όχι στη θεωρεία ή όπως το ακούμε τηλεόραση, αυτό το μήνυμα θέλω να καταθέσω μέσω της δικής μου περίπτωσης, με αγάπη και σεβασμό προς όσους με ακούν.

Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι η περιπέτειά μου δεν έχει τελειώσει, η ανάρρωση είναι δύσκολη εξαιτίας της κόπωσης και της εξουθένωσης. Αρκετές ώρες τις ημέρας χωρίς να κάνω κάτι, είναι πολύ δύσκολη η κίνησή μου και άλλες, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Η καθυστέρηση να πάει κάποιος στο νοσοκομείο στοιχίζει.

Θέλω να τονίσω ότι κι εγώ μόνο με την ιδέα του νοσοκομείου φρίκαρα, αν δεν μου το έλεγε καθηγητής δεν θα πήγαινα, θα πήγαινα 2-3 μέρες μετά όταν και θα είχε γίνει ζημιά. Και μου τόνισαν πόσο σημαντικό ήταν που πήγα νωρίς. Η συμβουλή που δίνει ο ΕΟΔΥ, με βάση τα συμπτώματα πρέπει να γίνεται σεβαστή».

Τέλος ο δήμαρχος Κηφισιάς αφού ευχαρίστησε όσους του έστειλαν ευχές αλλά και όσους συνέβαλαν στην ανάρρωσή του, αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο:

«Τα νούμερα στον Δήμο μας είναι τα δυσμενέστερα από ποτέ, έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων όπως και σε όλη την Αττική και όλη την Ελλάδα αλλά ευτυχώς μόνο ένα μικρό ποσοστό, ένα 5% νοσηλεύεται.

Επιδιώκουμε και το μεριμνά ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Αυλήτης, τη δημιουργία μίας μόνιμης μονάδας rapid test από τον ΕΟΔΥ, σε δομή του Δήμου».

Υ.Γ. ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST ΣΤΟ Α ΚΑΠΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.

Ο Δήμος Κηφισιάς ανακοινώνει ότι μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου αποφασίστηκε η διαδικασία των τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) για covid-19 από τον ΕΟΔΥ, να διενεργείται σε μόνιμη βάση από τη Δευτέρα 15/11.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται καθημερινά Δευτέρα έως και Παρασκευή 9.30-15.00 στο Α ΚΑΠΗ Κηφισιάς (Αγίας Παρασκευής 57, Κάτω Κηφισιά, τηλ. 2108018021).

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχαριστεί τον ΕΟΔΥ για την ανταπόκριση και συνεργασία του στο αίτημα του Δήμου, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ευάγγελο Αυλήτη και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Επίσης,  καλεί όλους τους πολίτες και εργαζομένους του Δήμου Κηφισιάς να επισκέπτονται το Κέντρο και να διενεργούν τον προληπτικό έλεγχο.

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσέλθουν στη διαδικασία των δωρεάν rapid tests πρέπει να έχουν στην κατοχή τους ταυτότητα, ΑΜΚΑ, και διαθέσιμο τον αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας.

Όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (covid19) θα μπορούν να λάβουν στη συνέχεια βεβαίωση (διενέργειας rapid test) από την πλατφόρμα gov.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here