Διεθνής Αμνηστία: «Ανατριχιαστική η έξαρση της βίας στην Ελλάδα».

0
257

Μήνυμα στις ελληνικές αρχές να εμποδίσουν περαιτέρω κύμα εξτρεμιστικής βίας μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, απευθύνει η Διεθνής Αμνηστία.

Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση τονίζει ότι οι Ελληνικές Αρχές;

«πρέπει να κάνουν ότι μπορούν, προκειμένου να εμποδίσουν περαιτέρω την υποκινούμενη βία μετά από τη δολοφονία ενός μουσικού και ακτιβιστή αντιφασίστα από έναν υποστηρικτή της ακροδεξιάς στην Αθήνα».

«Η πολιτικά υποκινούμενη βία αυτού του είδους είναι ανεπίτρεπτη παντού και η ιστορία έχει δείξει ότι θα υπάρχουν ζοφερές συνέπειες εάν δεν ελεγχθεί. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι επιθέσεις σαν αυτή δεν θα γίνουν ανεκτές και το άτομο ή τα άτομα που ευθύνονται θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη»…..δήλωσε η Τσεζέρκα Τιγκάνι, αναπληρώτρια διευθύντρια του προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

«Η Διεθνής Αμνηστία έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες για το πως η μισαλλοδοξία και η βία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και για το ότι αυτές εκδηλώνονται με δημόσιες πράξεις ξενοφοβίας και ρατσισμού, οι οποίες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με την αδύναμη απάντηση των Αρχών» τονίζει η ανακοίνωση.

«Οι Ελληνικές Αρχές πρέπει να σταματήσουν αυτό το επικίνδυνο κύμα, πριν οδηγήσει σε περισσότερες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των πολιτών και τη δυνατότητά τους να εξασκούν το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να εκφράζουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις χωρίς φόβο σωματικής βίας» προσθέτει η Διεθνής Αμνηστία.

Η ανακοίνωση περιέχει λεπτομέρειες της επίθεσης και συνεχίζει: «Η δολοφονία σημειώθηκε μετά από αρκετά χρόνια μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα, εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης. Οι ακροδεξιές απόψεις σαν αυτές που ασπάζεται η Χρυσή Αυγή, έχουν κερδίσει στήριξη στη διάρκεια αυτής της περιόδου – το κόμμα διαθέτει 18 έδρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

«Αυτή η αύξηση της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και των πολιτικά υποκινούμενων επιθέσεων στην Ελλάδα είναι πραγματικά ανατριχιαστική. Οι Αρχές πρέπει να δράσουν τώρα, προκειμένου να εμποδίσουν τέτοια φαινόμενα βίας πριν αυτά επεκταθούν και ξεφύγουν από κάθε έλεγχο»…..πρόσθεσε η Τσεζέρκα Τιγκάνι!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here