Δραματική Προειδοποίηση της Ρωσίας για επικείμενο ραδιενεργό πλήγμα από την Ουκρανία: «Θα απαντήσουμε ανάλογα»!

0
214

Μόσχα: «Ο Ζελένσκι εξωθεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο»…

Dirty Bomb: Radiological Dispersal Device Using Explosive - Illustration - Radiation Emergency Medical Management

Σε «κρίσιμη» εξελίσσεται η γίνεται η κατάσταση στην Ουκρανία μετά τις πληροφορίες  ότι το καθεστώς του Κιέβου ετοιμάζει προβοκάτσια στην Ουκρανία με τη χρήση της λεγόμενης «βρόμικης βόμβας», βόμβας δηλαδή με ραδιενεργά υλικά, αλλά συμβατική γόμωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Yπουργός Άμυνας της Ρωσίας απεύθυνε σήμερα  ύστατη προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ σε πολύ έντονους τόνους, ότι η κατάσταση στην Ουκρανία βαδίζει σε ανεξέλεγκτα μονοπάτια, καθώς το Κίεβο σχεδιάζει ραδιενεργό κτύπημα με στόχους:

-Το φράγμα Kakhovskaya στην Χερσώνα

-Στο Νικολάεφ, δυτικά της Χερσώνας

Προειδοποίηση σε δραματικούς τόνους Ρωσίας για επικείμενο ραδιενεργό πλήγμα από Ουκρανία: «Θα απαντήσουμε ανάλογα»! (upd) – Pronews.gr

Όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ο Ρώσος Yπουργός  είχε ακόμη μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Οστιν, την δεύτερη μέσα σε τρεις ήμερες.

Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον: Ο Σ. Σοϊγκού προειδοποίησε ότι «Αν συμβεί αυτό η Ρωσία θα αντιδράσει ανάλογα», χωρίς να διευκρινίζει τους στόχους, αλλά σαφώς υπονοεί Ρωσική Πυρηνική αντίδραση.

Και όχι σε περιοχές όπως το Κίεβο, αλλά το Λβιβ, που δεν κατοικούν Ρωσόφωνοι και η ραδιενέργεια θα περάσει μετά από λίγες ώρες σε Πολωνία, Ρουμανία, Τσεχία, Γερμανία κλπ.

Επίσης επικοινώνησε με τους ΥΠ.ΑΜ. Βρετανίας, Γαλλίας και Τουρκίας ενημερώνοντας τους για επικείμενη χρήση βρώμικης πυρηνικής βόμβας από τις Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ρωσικές πηγές τονίζουν ότι «Ο Σ. Σοιγκού ενημέρωσε τους Υπουργούς Άμυνας ΗΠΑ, Τουρκίας, Βρετανίας και Γαλλίας για την σοβαρότητα της κατάστασης. Μια βρώμικη πυρηνική βόμβα μπορεί να μεταφερθεί με αυτοκίνητο και να ανατιναχθεί οποιαδήποτε στιγμή. Την έχει ετοιμάσει και ετοιμάζεται να την χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση Β. Ζελένσκι».

Νωρίτερα, ο Σοϊγκού είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Γάλλο Υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιέν Λεκορνύ και τους ομολόγους του της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ και της Βρετανίας Μπεν Ουάλας με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Για τον Υπουργό Άμυνας της Ρωσίας πρόκειται για πολύ εντατικές συνομιλίες σε μία μόνο ημέρα για πρώτη φορά από την έναρξη της Ρωσικής επίθεσης στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Σεμπαστιέν Λεκορνύ, ο Ρώσος Υπουργός εξέφρασε δυσαρέσκεια για την κατάσταση στην Ουκρανία «όπου υπάρχει τάση για ανεξέλεγκτη κλιμάκωση», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Έκανε επίσης λόγο, όπως και στους ομολόγους του Χουλουσί Ακάρ και Μπεν Ουάλας, για Ρωσικές ανησυχίες που συνδέονται με πιθανές προκλητικές ενέργειες εκ μέρους της Ουκρανίας με την προσφυγή σε «βρόμικη βόμβα».

Το Yπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του την αναφορά σε «Rωσικούς φόβους» για πλήγμα «με βρόμικη βόμβα από τους Ουκρανούς στο έδαφός τους για να επιρρίψουν την ευθύνη στη Ρωσία».

Ο Σεμπαστιέν Λεκορνύ υπενθύμισε ότι «η Γαλλία αρνείται κάθε μορφή κλιμάκωσης, ιδιαίτερα πυρηνικής», τονίζοντας επίσης την αποφασιστικότητα της Γαλλίας «να συμβάλει σε ειρηνική επίλυση της σύρραξης, στο πλευρό των συμμάχων της».

Από την πλευρά του ο  Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της κρατικής Δούμα Leonid Slutsky κατηγόρησε σήμερα τον επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου Β. Ζελένσκι ότι προσπαθεί να εξωθήσει τη Δύση προς ένα Παγκόσμιο Πόλεμο επιχειρώντας να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στο πεδίο στον πόλεμο με την Ρωσία.

Οι επαφές αυτές πραγματοποιούνται την ώρα που η Ρωσία αντιμετωπίζει νέα μεγάλη Oυκρανική αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για «σημαντική αύξηση» των Ουκρανικών επιθέσεων σε πολλές Ρωσικές συνοριακές περιοχές, η οποία όμως δείχνουν και σχετικά βίντεο αντιμετωπίζεται επιτυχώς από τις Ρωσικές δυνάμεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here