Εκδηλώσεις μνήμης του Μακεδονομάχου ήρωα Παύλου Μελά σήμερα Κυριακή 16/10 από το Σωματείο «Καπετάν Μίκης Ζέζας».

0
222

Μετά τη Θεία Λειτουργία, θα τελεσθεί Μνημόσυνο του Μακεδονομάχου ήρωα Παύλου Μελά, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου και θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης κ. Κύριλλος.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου από τα μέλη του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας», στον ανδριάντα του ήρωα, στην πλατεία Κεφαλαρίου. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 19:00, οργανώνουν εκδήλωση (Πινακοθήκη Κουβουτσάκη – Λεβίδου 11) με ομιλητή τον ιστορικό και ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνο Βερέμη. 

Η συλλογική προσπάθεια για τη διάσωση/αξιοποίηση της οικίας – μνημείου του Παύλου Μελά, στην Κηφισιά, επί της οδού Τατοΐου 50, παίρνει σάρκα και οστά με τη σύσταση του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας». Οι σημερινές εκδηλώσεις μνήμης που θα πραγματοποιηθούν για τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα, στοχεύουν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Θωμάκος ανακοίνωσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι στο νέο προϋπολογισμό του Δήμου Κηφισιάς θα εγγραφεί κονδύλι ύψους 100.000 ευρώ ως συνεισφορά για να εξαγοραστεί η ιστορική οικία και να αξιοποιηθεί για το λόγο που χαρακτηρίστηκε ως μνημείο, ενώ σχετικά με το συνολικό τίμημα, γίνονται ήδη προσπάθειες να εξασφαλιστεί μέσω χορηγιών. 

Οι προσπάθειες για τη διάσωση της οικίας του Παύλου Μελά ξεκίνησαν εδώ και 15 χρόνια και κατέληξαν στην απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να ανακηρυχθεί σε Μνημείο. Φαίνεται όμως, πως το κράτος αδυνατεί να κάνει το παραμικρό για τη σωτηρία του.

Μια μικρή αλλά αποφασισμένη ομάδα από την Κηφισιά, ξεκίνησε τον αγώνα για τη διάσωση του ιστορικού μνημείου, ιδρύοντας το Σωματείο «Καπετάν Μίκης Ζέζας», το οποίο καλεί όλους να το πλαισιώσουν……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here