Εκδρομή των «Τροβαδούρων» στην Αρκαδία.

0
518

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 πραγματοποιήσαμε ημερήσια εκδρομή στην Αρκαδία επισκεπτόμενοι την ονομαστή Ιερά Μονή «Λουκούς» από το 1117 μΧ και την πλησίον της «Έπαυλη Ηρώδη του Αττικού», όπου και μας έγινε ειδική ξενάγηση από το μέλος μας Αρχιτέκτονα Πάνο Ραυτόπουλο.

Η διαδρομή ήταν υπέροχη (αν και λίγο κουραστική λόγω πολλών στροφών του δρόμου), ιδιαίτερα μέσα από τα ιστορικά Δερβενάκια (για τα οποία μας τραγούδησε ο μικρός μας Τροβαδούρος Μάνος Ταγωνίδης), τη παραλία του Άστρους Κυνουρίας ως και τις κατάφυτες πλαγιές των βουνών Ζίβιτσα κλπ.

Συμμετείχαν 92 άτομα (Μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας). Όλοι έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από τα όσα είδαν και έμαθαν για τη περιοχή αυτή της Πατρίδας μας.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το παραλιακό χωριουδάκι Ξηροπήγαδο όπου, στο πολύ ωραίο εστιατόριο «Δήμελλο» δίπλα στο κύμα, μας περίμενε ένα ποικίλο και εύγευστο μεσημεριανό με γρήγορη περιποίηση.

Μετά και το γλυκό, που φιλόξενα μας προσφέρθηκε, απολαύσαμε τη βόλτα μας στη παραλία και συνεχίσαμε το ταξίδι μας στο μαγευτικό Ναύπλιο για «καφέ ή παγωτό» και επίσκεψη των πολλών αξιοθέατών του. 

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία χιλιάδων επισκεπτών διαφόρων εθνικοτήτων και ηλικιών με χαρούμενη διάθεση, προκαλώντας στα δρομάκια και τα «εστιατόρια / αναψυκτήρια» το αδιαχώρητο.

Τέλος με πολλές και ωραίες εντυπώσεις η συντροφιά μας, πάντοτε με χαρούμενη διάθεση, απαγγελίες ποιημάτων και τραγουδιών, πήρε το δρόμο της επιστροφής για τη Κηφισιά, με ανταλλαγή ευχαριστιών για τη συμμετοχή από πλευράς της Προέδρου Ολυμπίας Καλού και Λένας Αστερίου που την διοργάνωσε και συγχαρητηρίων μετά θερμού χειροκροτήματος από πλευράς συμμετεχόντων.

Η εκδρομή ήταν άνετη και τελείωσε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η ύπαρξη δύο λεωφορείων, η δε ευχή όλων ήταν να συνεχισθούν οι προσπάθειες που αφιλοκερδώς καταβάλει το ΔΣ για τις διάφορες εκδηλώσεις.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here