Εκλογές για άλλα οκτώ Συνοικιακά Συμβούλια του Δήμου Κηφισιάς.

0
251

Εκλογές για την ανάδειξη Συνοικιακών Συμβουλίων σε οκτώ συνοικίες του Δήμου Κηφισιάς θα διεξαχθούν την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018. Ο πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής Γιώργος Τσούλος με ανακοίνωσή του τονίζει:

«Με την υπ’ αριθμό 561/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς (ΑΔΑ: ΨΟΑΒΩΕΜ-Β41) εγκρίθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας των Συνοικιακών Συμβουλίων του Δήμου Κηφισιάς, ο οποίος συντάχθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαδικασιών.

Ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ορίζεται η 28η Ιανουαρίου 2018, ημέρα Κυριακή, σύμφωνα με απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής, ταυτόχρονα στις κάτωθι συνοικίες του Δήμου για κάθε Συνοικιακό Συμβούλιο:

-Νέα Κηφισιά από Ελαιών έως ΟΥΛΕΝ
-Νέα Κηφισιά από Ελαιών έως Δρυμώνος
-Εργατικές Πολυκατοικίες
-Συνοικισμός Νέας Ερυθραίας
-Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου
-Μορτερό
-Καστρί
-Εκάλη

Σύμφωνα με τον Κανονισμό, μέλος του Συνοικιακού Συμβουλίου μπορεί να εκλεγεί μόνο, όποιος έχει αντίστοιχο εκλογικό δικαίωμα στη συνοικία.

Όλοι οι κάτοικοι της συνοικίας από δεκαοχτώ χρονών και άνω, που είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή αλλοδαποί με νόμιμη παραμονή στη χώρα, έχουν δικαίωμα να εκλέγουν το Συνοικιακό Συμβούλιο.

Εκλογικό δικαίωμα δεν αναγνωρίζεται σε περισσότερες από μία συνοικίες.

Δηλώσεις υποψηφιότητας για κάθε Συνοικιακό Συμβούλιο θα υποβάλλονται γραπτά, υπογραφόμενες από τους υποψηφίους, στον Πρόεδρο της Εκλογικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα, Διονύσου 73 και Γορτυνίας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από την επόμενη της ανακοίνωσης των εκλογών και επί δέκα εργάσιμες ημέρες.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο δημοκρατικό θεσμό στη Γραμματεία του Δημοτικού Καταστήματος στα τηλέφωνα 210-6233315 και 210-6231638».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here