Εξώδικο σε Μαρκόπουλο, Σταικούρα και Τσιαπαρίγου από την Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα από το δυστύχημα των Τεμπών.

0
124

-Ζητεί να διωχθεί για ψευδορκία ο Καραμανλής!…

Η Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών απέστειλε εξώδικο στον Πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την διερεύνηση της τραγωδίας στα Τέμπη, Δημήτριο Μαρκόπουλο, στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σταικούρα και την Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου.

Το εξώδικο πρόκειται να επιδόθηκε στις 20/02/24, αν δεν έχει ήδη παραδοθεί, αφού όπως αποκάλυψε νωρίτερα το documentonews.gr και εν συνεχεία επιβεβαίωσε ο κ. Μαρκόπουλος, ο τελευταίος αρνήθηκε να το παραλάβει, παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες.

«Ο Καραμανλής είναι και μέγας παραβάτης του νόμου».

«Είναι ντροπή, και θα έπρεπε να ντρέπεστε, που ενώ τίθενται σοβαρά θέματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο, καθώς έχει γίνει απόλυτα κατανοητό ότι δεν έχουμε εθνικούς κανόνες ασφαλείας, ένας από εσάς δεν έχει μεριμνήσει να επισπεύσει την διαδικασία να αποκτήσουμε.

Είστε 31 εκλεγμένοι βουλευτές σε αυτή την επιτροπή, δηλαδή εκφράζετε ποσοστό του κοινοβουλίου που αντιστοιχεί στο 1/10 του εκλογικού σώματος, και με τρομάζει η συνειδητοποίηση πως όλοι προφανώς θεωρείτε ότι «δεν είναι αρμοδιότητα σας», διότι, η σκέψη σας, λειτουργώντας περιοριστικά, προσδιορίζει την δράση σας μόνο στην υποχρέωση σας εξέτασης μαρτύρων, χωρίς να υπονοώ πως και αυτή βαίνει καλώς» αναφέρει στην εξώδικη διαμαρτυρία της η κ. Τσαγκλή.

Για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Οι νομοθετήσεις είναι αλληλένδετες και καταδεικνύουν περίτρανα πως εκτός από επίορκος, ο κ. Καραμανλής είναι και ΜΕΓΑΣ ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. Δεν έπραξε ως έπρεπε να πράξει με βάση τις διατάξεις που αφορούσαν την αποστολή του, παραλείποντάς να πράξεις ως όφειλε, αδιαφορώντας για όσα έπρεπε να υπάρχουν με βάση τον νόμο, αλλά ουδέποτε υπήρξαν κατά την τετραετή θητεία του, και τώρα πρέπει να λογοδοτήσει με βάση την πρόσφατη ψευδορκία του».

Όπως σημειώνει:

«Είναι αδιανόητο μετά από 3 μήνες συμμετοχής στην εξεταστική επιτροπή να μην έχετε αντιληφθεί ολοκληρωμένα, όσα προκύπτουν από το σύνολο των δημοσιοποιημένων διαπιστώσεων που έχουν εκφραστεί από ειδικούς, συμπεριλαμβανομένου του πορίσματος Γεραπετρίτη:

-Δεν λειτουργούσε το GSMR.

-Δεν λειτουργούσε το ETCS.

-Δεν λειτουργούσε η Φωτοσήμανση.

-Δεν λειτουργούσε η Τηλεδιοίκηση.

-Υπολειτουργούσε ο Τοπικός Πίνακας Χειρισμών.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΕΠΙΣΗΜΩΣ δεν υπήρχαν Εθνικοί Κανόνες Ασφαλείας».

Τι ζητάει η επιζήσασα στο εξώδικο της η κ. Τσακλή:

Τέμπη: Εξώδικο σε Μαρκόπουλο, Σταικούρα, Τσιαπαρίγου από την επιζήσασα Ευδ. Τσαγκλή- Ζητεί να διωχθεί για ψευδορκία ο Καραμανλής – kolafos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here