ΕΟΤ-Αρνήθηκαν να υπογράψουν τη σκανδαλώδη ανάθεση στην Marketing Greece και τους παραίτησαν.

0
138

Τριγμούς στον ΕΟΤ και στο υπουργείο Τουρισμού προκαλούν οι παραιτήσεις τεσσάρων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού τα οποία είχαν διοριστεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αφορμή στάθηκε η απευθείας ανάθεση της τουριστικής καμπάνιας της χώρας, ύψους 32 εκατ. ευρώ στην εταιρεία «Marketing Greece» η οποία αποφασίστηκε εν μέσω πανδημίας και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι μόνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ τέσσερα από τα εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ο ναύαρχος ε.α. Βασίλης Πολίτης, η κ. Αγγελική Μητσολίδου και η κυρία Χαρά Πασχαλίδου έθεσαν τις παραιτήσεις τους στην διάθεση του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη λόγω της – κατ αυτούς εμμονής του – να απαιτεί την απ’ ευθείας ανάθεση της διαφημιστικής εκστρατείας της Ελλάδος ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ (ΕΟΤ και 13 Περιφέρειες) στην ιδιωτική εταιρεία «Marketing Greece».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα μέλη του ΔΣ είχαν ενστάσεις σε ότι αφορά την ανάθεση της καμπάνιας σε ιδιωτική εταιρεία με αποτέλεσμα οι σχέσεις τους με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη να οξυνθούν. Ενστάσεις που είχαν να κάνουν τόσο με την σκοπιμότητα όσο και με την «νομιμότητα» της ανάθεσης.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Τουρισμού οι παραιτήσεις των τεσσάρων μελών του ΔΣ του ΕΟΤ φέρονται να ζητήθηκαν από το Θεοχάρη καθώς η συνεργασία με την «Marketing Greece» αποτελούσε κεντρική πολιτική επιλογή, με αποτέλεσμα επειδή τα συγκεκριμένα μέλη του ΔΣ δεν ψήφισαν να ζητηθούν οι παραιτήσεις τους.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Δήλωση της τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου.

Ο Υπουργός Τουρισμού αντί να ασχολείται με το πως θα σώσει τον Eλληνικό Τουρισμό ασχολείται με το πως θα θησαυρίσει μια και μόνο Ιδιωτική Εταιρία.

Η  εθνική διαφημιστική καμπάνια  για την τουριστική προβολή της Ελλάδας που παρουσιάζεται επίσημα αύριο, έχει  στιγματιστεί ήδη από τις διαρροές στον Τύπο παραιτήσεων μελών του Δ.Σ. του ΕΟΤ, διορισμένων μάλιστα από την ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ, που αντέδρασαν και αρνούνται – εύλογα – να υπογράψουν τη σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση της τουριστικής προβολής και προώθησης της Ελλάδας στην ιδιωτική εταιρεία «Marketing Greece».

Ο αρμόδιος Υπουργός Χάρης Θεοχάρης, καταστρατηγώντας κάθε όρο διαφάνειας, και καταργώντας στην πράξη τον υγιή ανταγωνισμό  αναθέτει απευθείας και χωρίς όριο στο οικονομικό αντάλλαγμα στην «Marketing Greece ΑΕ» την προώθηση και προβολή της χώρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δηλαδή όλες τις αρμοδιότητες που είναι κύριες και αποκλειστικές του ΕΟΤ αδιαφορώντας για την απόφαση καταπέλτη της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων συμβάσεων σύμφωνα με την οποία η εν λόγω ΠΝΠ θέτει ζητήματα συμβατότητας προς το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο περί δημοσίων συμβάσεων.

Η ασχολία του Υπουργού τουρισμού όλο αυτό το διάστημα είναι πως θα υποβαθμίσει τον ΕΟΤ και πως θα υπέρ-συγκεντρώσει την τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα στα χέρια λίγων και συγκεκριμένων.

Αντί να ασχολείται με το πως θα σώσει τον ελληνικό τουρισμό ασχολείται με το πως θα θησαυρίσει μια και μόνο ιδιωτική εταιρία.

Καλούμε τον πρωθυπουργό, αντί να πρωταγωνιστεί σε φιέστες και  να επιχειρεί να καρπωθεί επικοινωνιακά δήθεν επιτυχίες του τουρισμού, να βάλει τέλος τώρα στο σκάνδαλο αυτό που συντελείται, για το οποίο  φέρει πια ξεκάθαρα ευθύνη ο ίδιος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον κόσμο του τουρισμού και στους εργαζόμενους που είναι η ψυχή του Ελληνικού Τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code