Ερντογάν: Στέλνω πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ.

0
329

O τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε οτι τουρκικό πλοίο ξεκινά την πόρεια του προς την ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος στην δεύτερη κατά σειρά ομιλία του που εκφώνησε στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι στέλνει πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο, εννοώντας την Κυπριακή ΑΟΖ. Ο Ερντογάν είπε ακόμα ότι δεν θα επιτρέψει να επηρεαστούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων.

Ο Τούρκος Πρόεδρος όπως ανακοινώνει σε δεύτερη ομιλία του στην Άγκυρα ξεκινά την πορεία του πλοίο της Τουρκίας προς την ανατολική Μεσόγειο. Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι δεν θα αφήσει να καταπατηθούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων.

Μεταξύ άλλων ο Ερντογάν δήλωσε ότι «Δεν μπορούμε να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση. Θέλω να ξέρετε ότι σχετικά με τους πόρους υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, θα δείξουμε την ίδια αποφασιστικότητα για την προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας και της ΤΔΒΚ», όπως γράφει η kibrispost.

Θα επενδύσουμε σε αυτό μαζί. Η αντιπροσωπεία που θα διαμορφωθεί, η ομάδα που θα διαμορφωθεί, θα κάνει γεωτρήσεις για όλους και, ότι βρεθεί, θα μοιραστεί στη Βόρεια και τη Νότια Κύπρο, ανάλογα με τον πληθυσμό τους», είπε.

Δεν είναι τυχαίο που πριν από μια βδομάδα ο Τούρκος Πρόεδρος πρότεινε αύξηση του πληθυσμού των Τ/κ ώστε η οικονομία «στη βόρεια Κύπρο να φτάσει το ίδιο επίπεδο με εκείνο των Ε/Κ», όπως φέρεται να είπε στον ‘πρωθυπουργό’ Τουφάν Ερχουρμάν και τον ‘αντιπρόεδρο’ Κουντρέτ Οζερσάι κατά την συνάντηση που είχαν μαζί τους στην Άγκυρα, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ντογάν. 

Το τουρκικό πρακτορείο, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «η διασφάλιση της ισορροπίας με τον νότο θα ωφελήσει τον ‘τ/κ λαό».

Νωρίτερα, στο……στόχαστρο του Ερντογάν βρέθηκαν οι ΗΠΑ καθώς απέρριψε τις επικρίσεις της Ουάσιγκτον αναφορικά με την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν της βόρειας Συρίας εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), καλώντας τις ΗΠΑ να «σεβαστούν» την Τουρκία. 

Χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε εκφράσει «την έντονη ανησυχία του» για την τύχη των αμάχων στην πόλη Αφρίν, την οποία κατέλαβαν οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύριοι αντάρτες που στηρίζουν την Κυριακή.

«Πού ήσασταν όταν σας εκφράζαμε τις ανησυχίες μας, όταν σας προτείναμε να εξοντώσουμε μαζί τους τρομοκράτες;», απάντησε σήμερα ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα. «Αν είμαστε ο στρατηγικός σας εταίρος, θα πρέπει να μας σέβεστε, να πορεύεστε στο πλευρό μας»……πρόσθεσε.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here