Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: Είχε οδηγίες ο Έλληνας Πρέσβης για συμμετοχή σε πανηγυρική εκδήλωση του Αζερμπαϊτζάν;

0
328

«Είχε οδηγίες ο Έλληνας Πρέσβης για συμμετοχή σε πανηγυρική εκδήλωση του Αζερμπαϊτζάν για τον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ;»

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Εξωτερικών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργου Κατρούγκαλου ερωτάται ο υπουργός Εξωτερικών: Αν είχε οδηγίες ο Έλληνας Πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν για συμμετοχή σε εκδήλωση στην πόλη Σουσί;

-Οι βουλευτές ζητούν από τον υπουργό Εξωτερικών να πληροφορήσει την Εθνική Αντιπροσωπεία αν ο Έλληνας Πρέσβης είχε οδηγίες στο Αζερμπαϊτζάν για συμμετοχή στην εκδήλωση αυτή;

-Και παράλληλα ποιος στόχος της εξωτερικής μας πολιτικής υπηρετήθηκε από την συμμετοχή αυτή;

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης:

«Λίγους μήνες μετά το πρωτοφανές διπλωματικά περιστατικό κατά την παράδοση των διαπιστευτηρίων του, ο Έλληνας Πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν συμμετείχε σε εκδήλωση-ενημέρωση προς το διπλωματικό σώμα της αζερικής κυβέρνησης στην πόλη Σουσί του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Λόγω του πανηγυρικού χαρακτήρα που ήταν προφανές ότι θα έδινε η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν στην εν λόγω εκδήλωση, δεν συμμετείχαν σε αυτή ούτε οι χώρες της ομάδας Μινσκ (Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία), ούτε οι περισσότερες χώρες της ΕΕ (μεταξύ των οποίων η Γερμανία και η Ισπανία), αλλά ούτε και το Ηνωμένο Βασίλειο».

Υ.Γ. Ντροπή για τον Έλληνα πρέσβη στο Αζερμπαϊτζάν Νίκο Πιπερίγκο

Πήγε στο Σουσί, να γιορτάσει μαζί με τους Αζέρους…τη σφαγή των Αρμενίων!

Μέρα ντροπής για την Eλληνική Eξωτερική Pολιτική θα πρέπει να θεωρείται η 9η Ιουλίου 2021. Η Ελλάδα πήρε μέρος στην προκλητική φιέστα που διοργάνωσε η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν, στις περιοχές του Αρτσάχ, στήνοντας μια γιορτή για τα εγκλήματα που διέπραξε.

Κάλεσε μάλιστα να παραστούν σ’αυτή τη φιέστα παρωδία, με την οποία θέλουν οι Αζέροι να νομιμοποιήσουν όλα τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν σε βάρος των Αρμενίων, όλους τους ξένους πρεσβευτές που βρίσκονται στο Μπακού, σε μια εκδήλωση που έγινε στο Σουσί, την πόλη σύμβολο αυτού του πολέμου για τους Αρμένιους.

Τα αχνάρια του Ερντογάν, ακολουθεί όπως φαίνεται και το πνευματικό του τέκνο, ο δικτάτορας Αλίγιεφ και στήνει επικοινωνιακά σόου.

Στο συγκεκριμένο σόου, ανάμεσα στους πρέσβεις που πήραν μέρος ήταν και ο Έλληνας Νικόλαος Πιπερίγκος. Ο άνθρωπος που εξευτέλισε ο Αλίγιεφ τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν τον επισκέφθηκε στην προεδρική κατοικία στο Μπακού, για να του επιδώσει τα διαπιστευτήριά του.

Είναι εκείνος ο διπλωμάτης που του είπε κατάμουτρα ο δικτάτορας του Αζερμπαϊτζάν, ότι η χώρα του είναι με το μέρος της Τουρκίας, σε όποια απόφαση κι αν πάρει κι εκείνος τον κοίταζε απαθής, δεχόμενος τον εξευτελισμό και καθόταν σα δαρμένο σκυλί, χωρίς να τολμήσει να πει κουβέντα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here