Ευρωπαϊκό Χαστούκι σε Κυριάκο Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις: «Δεν θα γίνουν Ανεκτές-Απαράδεκτες και Αδικαιολόγητες».

0
350

Νέο «χαστούκι» για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών, αποτελεί η δήλωση του εκπροσώπου της Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο εκπρόσωπος της κ. Ρομπέρτα Μετσόλα καταδικάζει τις παράνομες υποκλοπές Ευρωβουλευτών και επισημαίνει στη δήλωσή του στο Politico Europe ότι «τέτοιες παραβιάσεις των αρχών και των αξιών που αποτελούν τη βάση του δημοκρατικού μας συστήματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, ανεξάρτητα από το κράτος μέλος στο οποίο συμβαίνουν».

Ο εκπρόσωπος της Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου επεσήμανε ακόμα ότι:

«Η παράνομη παρακολούθηση των επικοινωνιών των μελών είναι Απαράδεκτη και Αδικαιολόγητη».

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στο Twitter επεσήμανε με αφορμή τη δήλωση του εκπροσώπου της Ρομπέρτα Μετσόλα ότι σφίγγει ο Ευρωπαϊκός κλοιός για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ότι δεν θα υπάρξει καμιά ανοχή στο κουκούλωμα των παράνομων μεθοδεύσεων.

Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί τον Θ. Κουκάκη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ευρώπη για το σκάνδαλο των υποκλοπών στη χώρα μας, την ώρα που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αδυνατεί να βρει πειστικό αφήγημα και κάνει καθυστερήσεις επιλέγοντας να φέρει το θέμα στη Βουλή στις 22 Αυγούστου.

Η επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, ζήτησε να συζητηθεί η υπόθεση που έχει εκθέσει την Ελλάδα διεθνώς στην πρώτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, καλώντας μάλιστα σε ακρόαση τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με όσα αναφέρει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο Twitter, η επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, Ιρτάτχε Γκαρθία Πέρεθ, ζήτησε να συζητηθεί η υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων στην πρώτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Επιπλέον, η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ερευνά τις παρακολουθήσεις μέσω του Predator, κάλεσε σε ακρόαση στις 30 Αυγούστου τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, του οποίου το κινητό παγιδεύτηκε με το κακόβουλο λογισμικό, ενώ έχει αποδειχθεί ότι έχει πέσει θύμα παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here