Η Απάντηση του Βρετανικού Μουσείου που ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΕΙ την ελληνική πρόταση-γκάφα για τα γλυπτά του Παρθενώνα.

0
475

Η πιο ντροπιαστική πρόταση για τους Έλληνες που έγινε από τον Πρωθυπουργό της της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει ΔΑΝΕΙΣΜΟ των γλυπτών του Παρθενώνα!

-Γιατί δανεισμός ήταν ποτέ δικά τους;;

-Γιατί ακυρώνεις την κυριότητα των γλυπτών;; ΑΙΣΧΟΣ!

Απάντηση στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσωρινή επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα το 2021, δίνει το Βρετανικό Μουσείο.

Μιλώντας στην εφημερίδα «τα ΝΕΑ» η εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου Χάνα Μπόλτον προβάλει την πάγια προϋπόθεση η Ελλάδα να αναγνωρίσει την βρετανική κυριότητα επί των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Προϋπόθεση για να μπούμε σε οποιαδήποτε συζήτηση περί δανεισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι να αναγνωρίσετε ότι νόμιμος ιδιοκτήτης τους είναι η Βρετανία και όχι η Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Χάνα Μπόλτον.

«Οι Επίτροποι (Trustees) του Μουσείου θα εξετάσουν οποιοδήποτε αίτημα δανεισμού για οποιοδήποτε τμήμα της συλλογής. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απευθείας επικοινωνία από τις ελληνικές Αρχές σχετικά με την πρόταση που υποβλήθηκε το Σαββατοκύριακο», προσθέτει η εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου τονίζοντας πως «οποιοδήποτε δάνειο από τη συλλογή μας είναι θέμα των Επιτρόπων του Μουσείου, ενός αυτοδιοικητικού οργάνου και όχι της βρετανικής κυβέρνησης», καθιστώντας σαφές ότι το αίτημα πρέπει να υποβληθεί στο Μουσείο.

Επίσης, ξεκαθαρίζει ότι «προϋπόθεση για οποιονδήποτε δανεισμό είναι η αποδοχή ότι η ιδιοκτησία των αντικειμένων ανήκει στους Επιτρόπους και στο Μουσείο».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Βρετανού Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον απαντά μέσω της εφημερίδας στην πρόταση Μητσοτάκη για το δανεισμό των Γλυπτών με αντάλλαγμα την παραχώρηση άλλων αρχαιολογικών θησαυρών.

«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν ιδιοκτησία του Βρετανικού Μουσείου. Οι επισκέπτες μπορούν να τα βλέπουν δωρεάν. Εκτίθενται εδώ και περισσότερο από 200 χρόνια και εκατομμύρια άνθρωποι από όλον τον κόσμο τα έχουν επισκεφθεί. Οι αποφάσεις που σχετίζονται με αυτά λαμβάνονται από τους Επιτρόπους του Βρετανικού Μουσείου χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις», δηλώνει ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον.

Υ.Γ. Βγήκε και η κυρία Ζορμπά ως αγωνίστρια της επιστροφής των γλυπτών…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here